Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organism atunci când nu mai bei alcool o lună. Explicația, pentru fiecare săptămână, a experților

Ce se întâmplă în organism atunci când nu mai bei alcool o lună. Explicația, pentru fiecare săptămână, a experților

Ce se întâmplă în organism atunci când nu mai bei alcool o lună. Explicația, pentru fiecare săptămână, a experților

Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când nu mai bei alcool timp de o lună. Experții au analizat această situație și au oferit explicații pentru fiecare dintre cele patru săptămâni.

Ce se întâmplă în organism atunci când nu mai bei alcool o lună. Explicația, pentru fiecare săptămână, a experților

Odată cu timpul, în organism se produc schimbări odată ce încetăm să mai punem în gură pic de alcool. Iată ce se întâmplă în prima lună, săptămână de săptămână, și la ce concluzii au ajuns unii experți de la Priory Group, potrivit Daily Star.

Străinii obișnuiesc să pună în practică în prima lună din fiecare an și o „provocare”, numită Dry January, adică pe tot parcursul lunii ianuarie nu consumă deloc alcool.

Săptămâna 1

În prima săptămână fără alcool, cel mai probabil vei ceda dacă ești un consumator înrăit, spun experții. Dacă nu se va întâmpla așa, vei observa că somnul începe să fie unul regulat. Deoarece alcoolul îți provoca de obicei o stare de somn, vei începe să adormi mai greu, dar somnul va fi mai de calitate.

De asemenea, vei începe să ai tendința să mănânci mai sănătos, să nu mai consumi fast-food, dar o să fii și mai hidratat. Se știe că alcoolul deshidratează. Totodată, o să te poți concentra mai ușor și te vei simți mai odihnit.

Săptămâna 2

După două săptămâni fără alcool, vei începe să simți mai multe beneficii. Mai odihnit și mai bine hidratat, te vei simți mai motivat, iar aspectul pielii va fi îmbunătățit, vei părea mai sănătos. Dacă faci parte din categoria de oameni care suferă de reflux sau arsuri la stomac, vei observa o reducere a acestor simptome.

Săptămâna 3

După trei săptămâni fără alcool, tensiunea arterială va scădea și vei scăpa de mai multe calorii. Așa cum a fost menționat și în paragraful anterior, nu mai ești tentat să consumi preparate considerate nocive. Prin urmare, sunt șase mari să dai jos niște kilograme, depinde de fiecare organism în parte.

Săptămâna 4

După patru săptămâni fără alcool, e cazul să te feliciți și chiar să îți acorzi o recompensă, de ce nu. Te vei simți mult mai bine per total decât în perioada în care ai băut alcool. Pielea va fi revigorată, iar acneea (dacă te confrunți cu această afecțiune) va dispărea încetul cu încetul.

Cu această ocazie, poți încerca și Sober October, eveniment pe care mulți străini îl pun în practică pe tot parcursul lunii octombrie: renunță nu numai la alcool, dar și la droguri, și la tutun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: