Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă în organism dacă renunțăm la pâine timp de 14 zile. Efectele negative

Ce se întâmplă în organism dacă renunțăm la pâine timp de 14 zile. Efectele negative

Nu a mancat paine timp de 14 zile. Ce s-a întâmplat în organismul său

Se spune că pâinea este unul dintre factorii care ne pot aduce efecte negative în organism, precum balonarea, acumularea de kilograme sau apariția de acnee. Iată ce se poate întâmpla în corpul nostru dacă timp de 14 zile nu am mai consuma pâine!

Ce se întâmplă în organism dacă renunțăm la pâine timp de 14 zile. Efectele negative

Excluderea pâinii din alimentația noastră poate avea și efecte negative nu doar pozitive. Nutriționiștii spun că pâinea este un carbohidrat de care organismul nostru are nevoie din când în când. Asta pentru că, tocmai carbohidrații sunt cei care ajută la funcționarea eficientă a interiorului corpului uman.

Nutriționistul Marie Spano spune că reducerea sau eliminarea carbohidraților din hrana zilnică poate duce la pierderea apei din organism. Astfel, ne-am putea trezi și cu alte efecte precum: respirație urât mirositoare, oboseală, gură uscată sau insomnie.

Lipsa carbohidraților duce la apariția diabetului și a bolilor de inimă

Totodată, un studiu din revista Plos One arată că lipsa carbohidraților duce la apariția diabetului zaharat de tip II, dar și la bolile de inimă.

Un alt efect negativ al lipsei de carbohidrați este constipația. Eliminarea carbohidraților este, totodată, și eliminarea fibrei. Astfel, ne putem alege cu balonare.

Mihaela Bilic, despre consumul de pâine: ”Nu trebuie să renunţăm la pâine”

Un alt specialist renumit în nutriție, Mihaela Bilic, spune că nu este bine să renunțăm la a mai mânca pâine. Iată care sunt explicațiile sale:

”Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine. Este un aliment de bază şi cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conţine glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcţiona de la muşchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrăneşte cu glucoză. Deci, pâinea trebuie să rămână, în continuare un produs prezent în fiecare zi şi la fiecare masă, bineînţeles în cantitate moderată.În farfuria ideală, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere un sfert din suprafaţă, potrivit medicului nutriţionist. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezeul, pastele făinoase, mămăliga şi cartoful. Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri,” a spus dr. Mihaela Bilic, pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: