Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă în organismul tău când bei apă cu lămâie. Cine ar trebui să evite această combinaţie

Ce se întâmplă în organismul tău când bei apă cu lămâie. Cine ar trebui să evite această combinaţie

Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare dimineață

Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale lămâii, unii specialişti pretind că este bine să bei dimineața, pe stomacul gol, 250 ml de apă în care pui o linguriță de bicarbonat de sodiu, împreună cu zeama de la jumătate de lămâie.

Lămâia a fost testată pe toate tipurile de cancer, iar cercetătorii susțin că acest fruct poate vindeca aceste afecțiuni grave. În combinație cu bicarbonatul de sodiu, are un efect și mai mare, deoarece valoarea ph-ului din organism va fi echilibrată.

Poţi ţine dieta alcalină

Apa cu lămâie, care este pur și simplu apă cu suc de lămâie, este cu siguranță o modalitate răcoritoare de a crește aportul de H2O. Consumul de apă cu lămâie este legat în special de dieta alcalină. Aceasta susține că consumul de alimente alcalinizante ne poate echilibra nivelul pH-ului și poate preveni o mulțime de boli.

Se crede că ingerarea mai multor alimente care sunt alcaline în organism „alcalinizează” corpul și, prin urmare, oferă protecție. Alimentele alcaline nu se limitează la apa cu lămâie și includ alte fructe, legume și leguminoase.

Consumul de apă cu lămâie introduce lichid în sistemul tău, una dintre cele mai bune modalități de a combate deshidratarea. Consumul de apă cu lămâie în loc de apă obișnuită poate motiva oamenii să bea mai multe lichide. De asemenea, unele date arată că deshidratarea celulară este legată de starea de spirit degradată.

Lămâia mai are și un efect anti-bacterian, putând trata cu succes o gamă largă de afecțiuni fungice și bacteriene. De asemenea, mai are și un efect antidepresiv, reglează tensiunea și calmează sistemul nervos.

Cine nu ar trebui să bea apă cu lămâie

Apa cu lămâie nu este recomandată tuturor, însă. Nu este recomandată pentru persoanele care suferă de reflux acid. Trebuie ținut cont de faptul că orice băutură acidă poate uza, în timp smalțul dinților, ceea ce va crește sensibilitatea dentară și predispune la apariția cariilor.

Lămâile sunt acide în mod natural, cu un pH între 2 și 3. Aceasta este o veste proastă pentru cei care suferă de reflux acid. Alimentele acide declanșează arsuri la stomac și pot irita gâtul deja inflamat, un simptom al Refluxului Silențios.

Sucurile de citrice, precum sucul de lămâie, conțin în mod natural un flavonoid unic numit hesperidină. Aportul constant de hesperidină a fost legat de îmbunătățirea tensiunii arteriale sistolice la persoanele considerate ușor hipertensive.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: