Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei bere în fiecare zi. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei bere în fiecare zi. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta

consum de bere

Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice din lume, iar mulți dintre români o consumă în mod regulat. Specialiștii trag, însă, un semnal de alarmă și explică la ce riscuri de îmbolnăvire se expun cei care aleg să consume bere cu regularitate. Deși, inițial consumul unui pahar sau două de bere pare să fie unul inofensiv, pe termen lung el poate fi deosebit de dăunător organismului.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei bere în fiecare zi. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta

Dat fiind faptul că obiceiurile joacă un rol crucial în influențarea sănătății, dacă alegeți să beți o bere sau două în fiecare seară (sau în majoritatea serilor), este esențial să înțelegeți pe deplin cum acest obicei poate influența atât mintea, cât și corpul dumneavoastră. Specialiștii în nutriție afirmă că există modalități în care consumul moderat de bere poate influența sănătatea în mod considerabil.

Consumul de alcool pe termen lung poate contribui la înrăutățirea stării de anxietate și la favorizarea apariției depresiei. „Alcoolul este considerat un deprimant, așa că, deși poate fi plăcut și relaxant la sfârșitul zilei, odată ce dispare, poate agrava anxietatea„, explică dieteticianul Alex D’Elia.

Chiar dacă consumul de bere poate induce o senzație de relaxare, atât D’Elia, cât și dieteticianul Yelena Wheeler argumentează că, în realitate, acesta ar putea avea un impact negativ asupra somnului. Conform afirmațiilor lui Wheeler, alcoolul poate interfera cu abilitatea organismului de a secreta melatonină, un hormon esențial în reglarea ciclului de veghe și somn în organismul uman.

Conform dieteticianului Johna Burdeos, berea ar putea să influențeze în mod negativ digestia la anumite persoane. Potrivit studiilor, conținutul de alcool poate irita intestinul și afecta echilibrul bacteriilor benefice din organism. Consumul regulat de bere poate cauza tulburări digestive sau senzații de arsură în zona stomacului. Pe termen lung, această influență negativă a consumului de bere ar putea contribui la dezvoltarea afecțiunilor inflamatorii, precum gastrita.

Consumul de alcool afectează grav ficatul

Pe măsură ce cercetările dezvăluie că un consum excesiv de alcool poate afecta negativ sănătatea în numeroase moduri, situația se complică atunci când discutăm despre consumul moderat de alcool, având în vedere că studiile par să ajungă la concluzii contradictorii. În realitate, anumite cercetări sugerează că o cantitate moderată de alcool nu contribuie la câștigul în greutate, ci poate, în schimb, să ofere avantaje pentru sănătate.

Cu toate acestea, există un avertisment formulat de către medicii nutriționiști: impactul asupra ficatului nu este niciodată favorabil în cazul consumului de alcool, indiferent cât de moderat. Da, acest lucru se aplică chiar și pentru o singură bere consumată pe seară. Ba chiar și consumul moderat de alcool crește riscul de a dezvolta boală hepatică grasă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: