Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se poartă și ce nu se poartă pe bicicletă. Niciodată nuanțe pământii

Ce se poartă și ce nu se poartă pe bicicletă. Niciodată nuanțe pământii

mersul pe bicicleta

Ciclismul este o activitate preferată de majoritatea persoanelor, chit că vorbim de metropole sau orașe mai puțin aglomerate. Chiar dacă îmbrăcămintea nu pare să conteze, există câteva reguli nescrise care te pot ține în siguranță, potrivit elle.ro.

 

Ce să purtăm pe bicicletă?

Șosetele – nelipsite

Șosetele  sunt piesele esențiale pentru ciclism. Acestea te feresc de murdărie și cel mai important te feresc de rănile provocate de atingerea lanțului. Lungimea este un factor decisiv în alegerea celor potrivite. Chiar daca nu sunt pe placul tutuor, lungimea ideală este sub mușchii gambei.

 

Ochelarii de soare – cei mai buni prieteni

Sunt esențiali pentru a-ți proteja ochii și a avea o perspectivă cât mai clară. Ochelarii de soare te protejează de radiațiile nocive ale soarelui, de eventualele insecte care îți pot intra în ochi și de praf. Persoanele care știu că îi va prinde noaptea pe bicicletă ar fi ideal să aibă două perechi la ei, una pentu zi cu lentilă fotocromatică și o pereche pentru noapte cu o lentilă clară.

 

Mânușile – accesoriul indispensabil

O expunere îndelungată la soare, frig sau vânt nu va fi benefică pentru pielea ta. De asemenea, vibrațiile pe care le simți când drumul este accidentat pot provoca furnicături sau amorțeală. Mai mult, în caz de accident te feresc de zgârieturi.

 

Ce să nu purtăm pe bicicletă?

Jeans –  mai bine colanți

Cea mai prezentă piesa din garderoba fiecăruia este cea mai proastă decizie pentru un traseu cu bicicleta. Denimul este un material gros care impiedică flexarea încheieturilor.

 

Jacheta cu croială largă – mai bine una scurtă impermeabilă

Jachetele lungi sunt perfecte pentru mersul pe jos, dar nu și pe bicicletă. Acestea se pot prinde în lanț și crea accidente.

 

Niciodata nuanțe de gri, maro verde sau negru

Pare nesemnificativă culoarea hainelor pentru o plimbare cu bicicleta, dar este un element de bază. Nuanțele pământii nu te fac vizibil în trafic, iar ceilalți participanți te vor observa mai greu. Pentru a fi cât mai vizibil este indicat să alegem haine în culori aprinse precum, roșu, galbem sau portocaliu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini