Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu noul virus în această vară. Avertismentul îngrijorător a lui Raed Arafat

Ce se va întâmpla cu noul virus în această vară. Avertismentul îngrijorător a lui Raed Arafat

coronavirus vara

Raed Arafat a declarat joi, că nu se știe cum va fi situația în momentul în care vara își va intra în rol. Potrivit secretarului de stat, se vor anunța vremuri îngrijorătoare și îi sfătuiește pe români să își facă vaccinul antigripal.

Ce se va întâmpla cu noul virus pe timpul verii

Potrivit Antena 3, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că venirea căldurii nu va ucide virusul, iar această veste nu este deloc îmbucurătoare. Arafat este de părere că temperaturile mari vor putea doar să încetinească răspândirea cu coronavirus, dar în niciun caz nu o va opri.

De murit nu. E posibil să se piardă din puterea transmiterii, dar încă nu știm până nu vedem acest lucru… Sunt mai mulți colegi care au opinia că în timpul verii e posibil să avem o scădere, dar la toamnă concomitent cu gripa o să înceapă să crească„ a spus Raed Arafat.

Totodată, Raed Arafat a avertizat toți românii să fie precauți în perioada toamnei, deoarece atunci își va face apariția și gripa. Secretarul de stat îi îndeamnă să își facă vaccinul antigripal, pentru a fi protejați măcar de această boală.

Vaccinarea antigripală este foarte importantă

Șeful DSU a menționat că se vaccinează în fiecare an și subliniează faptul că gripa sezonieră este o problemă serioasă, care nu ar trebui ingnorată.

O mare problemă este faptul că simptomele gripei sunt asemnănătoare cu cele ale coronavirusului, de aceea medicii insistă mereu ca pacienții să își facă vaccinul antigripal.

Împotriva gripei ai mijloc de protecție și trebuie să îl aplici. Eu mă vaccinez în fiecare an. Spun insistent la toată lumea să se vaccineze. Poate că acum vine vara, vine vreme frumoasă și totul este ok. Noi nu știm cum va fi, va veni gripa sezonieră care și ea este o problemă serioasă și va veni lângă ea COVIDUL, dacă e așa cum spun oamenii de știință. Vom avea două probleme convergente, care amândouă au aproape aceleași simptome cu diferențe… dar e greu să le diferențiezi’, a mai spus Arafat.

În prezent, Institutul Național de Sănătate Publică a înregistrat 40 de decese în România din cauza virusului gripal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: