Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu plata salariilor și a pensiilor? Declarațiile ministrului Cîțu

Ce se va întâmpla cu plata salariilor și a pensiilor? Declarațiile ministrului Cîțu

Pensii si salarii

Ministrul Finanțelor a declarat că plata salariilor și a pensiilor vor avea de suferit dacă realizarea bugetară nu va fi una bună. Din cauza epidemiei de coronavirus,România se poate confrunta cu o criză financiară majoră.

Ce se va întâmpla cu salariile și cu pensiile?

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a precizat miercuri seara că plata pensiilor, a salariilor dar și investițiile vor avea probleme din cauza execuției bugetare. Mai mult, acesta a precizat că majorarea pensiilor se va face în funcție de realizarea bugetară.

Cîțu susține că situația bugetară are un deficit de 6,7 în această perioadă, de aceea este nevoie de majorarea acesteia.

Totodată, acesta a precizat că în cazul în care execuția bugetară nu va fi bună, investițiile nu vor putea fi făcute, iar la plata salariilor va fi o mare problemă.

Toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor. Dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea un semn de întrebare asupra lor, la plata salariilor va fi o problemă şi acolo. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi„, a afirmat Florin Cîţu.

România va ieși bine din această criză

Florin Cîțu declara în urmă cu o zi că impactul crizei de coronavirus asupra economiei românești a fost mic, spre deosebire de alte țări europene.

De asemenea, ministrul Finanțelor a specificat că România va ieși cu bine din această criză, pentru că multe companii s-au adaptat situației și a reușit să-și gestioneze producția.

Până acum, rezultatul arată că impactul asupra economiei și al sănătății românilor a fost mai mic decât în alte țări. Economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptam. M-am uitat la ce s-a întâmplat în ultima lună, la cum au răspuns companiile mari după acel apel de a-și plăti taxele dacă au bani în cont și se vede în aprilie că se plătesc taxele. 90% din companiile din România sunt IMM-uri.Întreprinzătorii privați din România au răspuns foarte bine până în acest moment”, a spus Cîțu.

Ministrul Finanțelor a subliniat faptul că România a mai trecut prin crize economice și a știut să le gestioneze foarte bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: