Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021. Anunțul premierului Ludovic Orban

Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021. Anunțul premierului Ludovic Orban

Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021

Ludovic Orban, premierul României, a vorbit în cadrul unei ședințe cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social despre salariul minim pe economie. 

Ce se va întâmpla cu salariul minim pe economie din 2021

Premierul Ludovic Orban susține că salariul minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcţie de evoluţia economiei, potrivit stiripesurse.ro.

„Suntem adepţii unui mecanism de creştere care să se bazeze pe realităţile economice, respectiv rata inflaţiei, creşterea productivităţii şi alţi factori economici. Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăţi din cauza crizei sanitare”, a afirmat şeful Executivului.

De asemenea, Ludovic Orban a cerut să se instituie un grup de lucru format din experţi ai patronatelor, sindicatelor şi Guvernului, care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluţiei salariului minim în alte state europene.

„În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o formă de creştere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani”, a declarat Ludovic Orban.

Taxele și impozitele nu vor crește anul viitor

Guvernul a anunțat că nu va crește taxele și impozitele anul viitor. Mai mult, va respecta o majorare în etape a pensiilor și alocațiilor.

”Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor. Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe”, a declarat Ministrul de Finanțe.

De asemenea, Ministerul Muncii a luat în calcul două scenarii pentru majorarea salariului minim din anul viitor. Astfel, valoarea salariului minim pe economie ar putea ajunge la valoarea salariului pentru studii superioare. Astfel, conform specialiștilor, se va ține cont de inflație și de creșterea productivității muncii.

Pe de altă parte, un act normativ recent arată că valoarea salariului minim pe economie ar putea crește și în funcție de valoarea coșului de consum.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: