Redactia.ro
Home » Știri » Crește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2021. Anunțul făcut de ministru

Crește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2021. Anunțul făcut de ministru

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că va crește salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2021. 

 

Cu cât va crește salariul minim

 

Ministrul Finațelor a anunțat, pe de altă parte, că salariul minim pe economie va crește cu cât va permite economia, potrivit Știrile PRO TV.

Institutul Național de Statistică a anunțat vineri că în primele 9 luni, economia României a scăzut cu 5 procente. Guvernul este de părere că nu este un declin mare. Mai mult, Guvernul a discutat zilele acestea o noă împărțire a banilor de la buget. Mai mulți bani ar putea ajunge la sănătate și ajutoare sociale.

Economia s-a îmbunătăți semnificativ din vară, potrivit statisticilor, odată cu eliminarea unor restricții impuse în perioada carantinei. Față de aceeași perioadă a anului trecut în primele nouă luni ale anului 2020, economia țării este, însă, în scădere.

Ministrul Finațelor a anunțat că economia României merge în direcția bună și nu a adus în discuție o posibilă crziă economică. Guvernul mizează pe o scădere de 4 procente a economiei față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă, este așteptată o creștere și o revenire a economiei anul viitor.

În acest context, ministrul finanțelor a spus că , de la 1 ianuarie, anul viitor, peste 1 milion de români plătiți în acest moment cu salariul minim pe economie, vor avea parte de o creștere.Florin Cîțu nu a spus și care sunt scenariile de majorare în cazul salariului minim pe economie. Salariul minim pe economie este acum de 1.346 de lei net.

 

Ce domenii vor primi mai mulți bani

 

Ministerul Muncii a luat în calcul două scenarii pentru majorarea salariului minim din anul viitor. Astfel, valoarea salariului minim pe economie ar putea ajunge la valoarea salariului pentru studii superioare. Astfel, conform specialiștilor, se va ține cont de inflație și de creșterea productivității muncii. Pe de altă parte, un act normativ recent arată că valoarea salariului minim pe economie ar putea crește și în funcție de valoarea coșului de consum.

Ministerul Finanțelor calculează, zilele acestea, ce domenii vor primi mai mulți bani de la buget. Sănătatea ar urma să primească plus 1 miliard de lei, iar Ministerul Muncii, alte 2 miliarde de lei, luând în considerare măsurile de protecție socială. Astfel, ar putea avea loc și o premieră la nivelul Uniunii Europene. În acest caz, în urma împărțirii, toți banii încasați de stat din taxe și impozite ar merge toți pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile și pensiile.

Mai mult, în acest context, statul ar trebui să se împrumute pentru acoperirea cheltuielilor.

Nu vor crește  taxele și impozitele anul viitor

 

Guvernul a anunțat că nu va crește taxele și impozitele anul viitor. Mai mult, va respecta o majorare în etape a pensiilor și alocațiilor.

„Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor.

Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe

În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști„, a declarat Florin Cîțu, cu privire la taxele din anul următor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: