Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla în decembrie dacă numărul infectărilor nu scade? Managerul institutului „Marius Nasta”: „Va fi o lună în care se va plânge mult”

Ce se va întâmpla în decembrie dacă numărul infectărilor nu scade? Managerul institutului „Marius Nasta”: „Va fi o lună în care se va plânge mult”

Și decembrie va fi o lună în care vom plânge multe, este mesajul sfâșietor transmis chiar de managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București. Declarația dureroasă vine ca urmare a faptului că nu se resimte nicio îmbunătățire privind situația la nivel national a pandemiei Covid-19 în România, potrivit ultimelor declarații făcute de Beatrice Mahler. Specialistul a explicat care sunt scenariile la care ne putem aștepta în viitorul foarte apropiat.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București susține că în acest moment nu se resimte niciun fel de îmbunătățire cu privire la numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Coronavirus în rândul românilor.

Ce se va întâmpla în decembrie

Lucrurile par să devină tot mai grave, atrage atenția managerul de la Marius Nasta. În spitalul pe care în conduce, este nevoie urgentă de mai multe paturi la secția de Terapie Intensivă, din pricina numărului foarte crescut de pacienți în stare gravă ajunși aici, care au nevoie de ajutorul medicilor pentru a respira.

“Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, și decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, este mesajul sfâșietor al managerului institutului Marius Nasta, transmis în direct la Digi 24.

Medicul susține că veștile nu sunt prea bune pentru perioada ce urmează, fiind o situație în care nu se mai găsesc soluții.

“E o soluție care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții”, a mai declarat medicul.

Paturi ocupate la minut la ATI

Lucrurile sunt mai grave în ultimele zile, explică managerul, pentru că în aceste momente locurile în spital sunt ocupate la câteva minute după externarea pacientului vindecat.

“Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni – solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă – pe locurile pacienților care vor fi externați”, a explicat Beatrice Mahler.

Pe secția Covid de la Marius Nasta, lucrurile sunt cu totul delicate, a mai explicat Beatrice Mahler. Deși numărul paturilor și capacitatea secției au fost mărite, situația este este deloc favorabilă.

“Toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda”, a detaliat Mahler.

Pacienți cu teste negative, pozitivați după internare

O problemă deosebit de gravă o reprezintă și pacienții care vin cu alte tipuri de patologii. Din cauza transmiterii extrem de rapide a virusului, aceștia devin pozitivi de Covid 19 la câteva zile după internare. În cea mai mare parte, este vorba de bolnavi al căror test initial, la venirea de acasă, este chiar negative. Situația ar fi așa din pricina transmirerii comunitare a virusului, extrem de rapidă și care afectează și personalul medical de la Marius Nasta.

„Din păcate, suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil și nu văd să meargă într-o direcție care să fie pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri”, a spus Beatrice Mahler.

De asemenea, managerul de la Marius Nasta atrage atenția asupra cifrelor privind mortalitatea, care sunt în creștere în România.

Totodată, referitor la necesitatea carantinării Bucureștiului, Beatrice Mahler a explicat : „Mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a conchis managerul de la Marius Nasta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: