Redactia.ro
Home » Homepage » Ce se va întâmpla în următorii ani? Bill Gates, previziune despre inteligența artificială

Ce se va întâmpla în următorii ani? Bill Gates, previziune despre inteligența artificială

bill gates

Bill Gates este unul dintre cei mai apreciați oameni din lume atunci când vine vorba despre tehnologie și evaluarea modului în care aceasta are un impact asupra vieții sociale. Fondatorul Microsoft a publicat un articol în care a vorbit despre inteligența artificială și despre beneficiile pe care aceasta le are.

Unde va ajunge inteligența artificială în viitorul apropiat, conform lui Bill Gates

Bill Gates este de părere că inteligența artificială folosită de unele instrumente precum ChatGPT ar putea fi la fel de revoluționară pentru omenire precum a fost interfața galactică cu utilizatorul în anii ’80.

Interfața grafică a utilizatorului (GUI) a servit ca prototip pentru sistemele de operare moderne, precum Windows și Mac. În prezent, Bill Gates afirmă că inteligența artificială va aduce schimbări la fel de semnificative în următoarele decenii.

„Dezvoltarea inteligenței artificiale este la fel de fundamentală ca și crearea microprocesorului, a computerului personal, a internetului și a telefonului mobil. Va schimba modul în care oamenii lucrează, învață, călătoresc, primesc asistență medicală și comunică între ei„, este opinia lui Bill Gates.

Conform publicației Time, Microsoft a investit peste 10 miliarde de dolari în OpenAI, compania responsabilă pentru crearea ChatGPT și pentru care Gates a exprimat admirație. Deși nu mai este implicat în operațiunile zilnice ale Microsoft, co-fondatorul companiei își menține rolul de consilier și se întâlnește cu echipele de proiect. El deține de asemenea acțiuni Microsoft în valoare de miliarde de dolari.

Bill Gates încurajează folosirea inteligenței artificiale

Bill Gates este cunoscut pentru participarea sa la o multitudine de acțiuni cu caracter filantropic și este interesat de modul în care inteligența artificială ar putea dezvolta viața oamenilor care trăiesc în țări mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic. Mai mult decât atât, Bill Gates este de părere că sistemele care folosesc inteligența artificială vor contribui la dezvoltarea domeniului medical și vor putea fi folosite pentru diagnosticarea primară a pacienților care solicită opinia medicilor.

Bill Gates încurajează adoptarea sistemelor care folosesc inteligența artificială, deși este de părere că trebuie să existe niște reglementări clare care să stipuleze modul în care acestea trebuie să fie utilizate.

„Această nouă tehnologie poate ajuta oamenii de pretutindeni să își îmbunătățească viața. În același timp, lumea trebuie să stabilească regulile de circulație, astfel încât orice dezavantaje ale inteligenței artificiale să fie cu mult depășite de beneficiile sale”, este opinia lui Bill Gates.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: