Redactia.ro
Home » Știri » Ce semnificații are ziua de luni din Săptămâna Patimilor. Ce este bine să faci în această zi

Ce semnificații are ziua de luni din Săptămâna Patimilor. Ce este bine să faci în această zi

lunea mare

Astăzi, 13 aprilie, are loc sinaxarul de luni din Săptămâna Patimilor, unde se face pomenirea lui Iosif, fiul lui Iacob și a smochinului neroditor. Începând de astăzi, în fiecare zi a Săptămânii Patimilor, vor avea loc Deniile, care încep la ora 18.00.

Prima luni din Săptămâna Patimilor

În prima luni a Săptămânii Patimilor are loc prima Denie. În această zi se fac slujbe bisericești pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe pământ, răstignirea și învierea lui. Fiecare zi a acestei săptămâni este considerată măreață și sfântă.

În această zi se spune că se citește istoria lui Iosif, patriarhul din Vechiul Testament. La ora 18.00 începe prima Denie, în timpul căreia se face pomenirea smochinului neroditor, smochinul blestemat de Iisus Hristos înainte să intre în Ierusalim.

Iosif, fiul ce mai mic al patriarhului Iacov, este icoana lui Hristos. Iosif a fost vândut de cei 11 frați ai săi care l-au invidiat dintodeauna.

La fel ca el, Iisus Hristos a fost invidiat de iudei, a fost vândut de ucenicul său cu treizecu de arginți, închis în groapa întunecoasă a mormântului.

Totodată, în timpul slujbei de face pomenirea smochinului neroditor care s-a uscat după ce Iisus l-a blestemat. Istoria smochinului arată că fiecare suflet lipsit de orice roadă duhovnicească este un smochin.

Tradiții în Lunea Mare

În biserici, vor avea loc în fiecare seară Deniile, slujbele prin care credincioșii îl va petrece pe Iisus Hristos pe drumul Crucii, până la moarte și Înviere.

Fiecare zi a Săptămânii Patimilor are o semnificație aparte. Credincioșii rememorează evenimentele din ultimele zile din viața pământească a Domnului.
Această zi este importantă pentru femei. În Lunea Mare, femeile încep curățenia de Paște, totul este scos afară și locuința este aerisită.

Tradiția spune că de Paște, casele trebuie să fie curate și strălucitoare.

Totodată, femeile trebuie să văruiască, să spele și să curețe întreaga casă, pentru a ieși toate relele de peste iarnă. “Să nu te prindă Paștele în necurățenie, că te blesteamă casa!”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: