Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce simptome are fibrilația atrială, boala care afectează mii de români

Ce simptome are fibrilația atrială, boala care afectează mii de români

Ce simptome are fibrilația atrială, boala care afectează mii de români

Fibrilația atrială este o afecțiune cardiovasculară care apare în urma disfuncțiilor electrice ale inimii. De asemenea, această afecțiune poate fi provocată și de un șir de boli care afectează în primul rând mușchiul inimii.

Fibrilația atrială este din păcate o boală care nu reprezintă o prioritate nici pentru meedicii din țara noastră nici pentru pacienții care suferă din cauza ei.

Ba chiar mai mult, majoritatea oamenilor nici nu știu că sunt bolnavi sau dacă sunt la curent nu iau măsuri să rezolve această situație.

În cazul în care cei bolnavi nu iau măsurile necesare, se expun în mod conștient unor consecințe mult mai grave.

Ba chiar mai mult, Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților vine cu o serie de măsuri menite să schimbe situația actuală:

Este nevoie de informare, diagnosticare și abordare clinică corectă ca să schimbăm ritmul vieții celor câteva sute de mii de români care, suferind de fibrilație atrială, au un risc de cinci ori mai mare să facă un accident vascular cerebral”.

Foarte multe, lucruri atât pentru bolnavii de inimă, și nu doar pentru aceștia, s-ar schimba în mai bine, dacă specialiștii ar avea acces complet la cele mai noi tehnologii și utilaje din domeniul medical.

Fibrilația atrială – ucigașul tăcut

Fibrilația atrială este tăcută, accidentul vascular cerebral, consecință a acesteia, este devastator. Vorbind despre fibrilație, trebuie să pomenim de invaliditate cumplită, pentru ca pacienții noștri să înțeleagă la ce sunt expuși“, explică dr. Bogdan-Ovidiu Popescu, președintele Societăţii Naţionale de Neurologie.

Cei mai mulți oameni află că suferă din cauza fibrilației abia după ce au fost victimele unui AVC. Și apoi, după ce află, mai puțin de 50% dintre pacienți decid să își controleze această afecțiune.

Acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că simptomele diferă de la pacient la pacient și sunt foarte diverse. Totuși printre cele mai comune sunt: palpitațiile,oboseala, dispneea, dureri toracice sau amețeli.

În cele mai mult cazuri despre fibrilația atrială se poate afla în timp util și cu bani mai puțini. Și ghidurile de specialitate care există susțin controlul eficient al bolii.

Electrocardiograma este analiza cea mai la îndemână pentru depistarea fibrilației. Aceasta înregistrează activitatea electrică a inimii. Apoi după această analiză mai sunt recomandate și examenul fizic şi o radiografie toracică şi măsurarea tensiunii arteriale.

Citește și: Boala de care suferă Rona Hartner. Ce simptome are şi când e cazul să mergi la medic

Obiceiurile care țin bolile la distanță. Cum să ai o sănătate de fier

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: