Redactia.ro
Home » Știri » Picnic regal, cu sătenii din Valea Zălanului. Ce solicitare specială are Regele Charles al III-lea, ajuns în România. Pe cine vrea să vadă neapărat: „Vreau să-i strâng mâna”

Picnic regal, cu sătenii din Valea Zălanului. Ce solicitare specială are Regele Charles al III-lea, ajuns în România. Pe cine vrea să vadă neapărat: „Vreau să-i strâng mâna”

GALERIE FOTO (5) charles si klaus

Președintele României, Klaus Iohannis și regele Charles al III-lea s-au întâlnit la Palatul Cotroceni, iar suveranul Marii Britanii a avut o cerință neașteptată. Iată despre ce este vorba!

Pe cine și-a dorit regele Charles al IIIl-lea să întâlnească în timpul vizitei sale

Surse oficiale au declarat că Suveranul Marii Britanii i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să faciliteze o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellvig. Regele Charles a exprimat dorința de a-l întâlni și a-i strânge mâna, având în vedere faptul că, în calitate de prinț, el a fost „patronul spiritual” al serviciilor de informații britanice.

Regele Charles al III-lea și-a exprimat recunoștința față de buna cooperare și relațiile dintre SRI și serviciile britanice, inclusiv în privința problemelor legate de războiul din Ucraina.

Vineri, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a sosit în România, iar aeronava în care se afla a aterizat pe Aeroportul Băneasa. La sosire, Regele a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Primirea oficială a avut loc pe Platoul Marinescu, unde Charles al III-lea a salutat garda în limba română. După aceasta, președintele Klaus Iohannis i-a transmis Regeleui Charles în numele românilor un mesaj de bun venit: „Bine ați revenit în România și vă dorim o domnie prosperă și lungă”, iar regele Charles al III-lea a semnat în cartea de onoare.

După ce a efectuat o vizită la Cotroceni, Regele Charles al III-lea a sosit într-unul dintre locurile pe care le iubește din adâncul inimii – Valea Zălanului. Aici a fost întâmpinat cu flori de către localnici. Impresionat de gestul acestora, regele Charles al III-lea i-a salutat cât se poate de amical și s-a oprit pentru a schimba câteva vorbe cu ei, spre surprinderea lor.

Totodată, astăzi are loc și un picnic regal, la Valea Zălanului. Câţiva localnici din sat sunt invitaţii Regelui Charles, pentru că vorbim despre un picnic privat. Norocoşii sunt 40 de localnici din Valea Zălanului care vor fi la picnic cu regele Charles.

Foto: Digi24
Foto: Digi24
Foto: captură Pro TV
Foto: captură Pro TV

Aceștia i-au dus regelui numeroase daruri, printre care și miere și tot felul de merinde.

Regele Charles a sosit la reședința sa din Valea Zălanului, chiar înainte de ora 21. Un grup de săteni îl aștepta deja de câteva ore în fața porții. Odată ce l-au văzut, i-au oferit flori de câmp și s-au arătat încântați de amabilitatea de care suveranul a dat dovadă.

Regele Charles al III-lea a vorbit în limba română la Palatul Cotroceni

Vineri, în discursul său de la Palatul Cotroceni, Regele Charles al III-lea a exprimat dragostea sa pentru România, cultura și arta, patrimoniul, istoria, peisajele și biodiversitatea. El a rostit în limba română cuvintele: „Ţară de glorii, ţară de dor!”, fiind salutat cu aplauze de către oficialii prezenți la eveniment.

Charles al III-lea deține două proprietăți în România: una în Valea Zălanului din județul Covasna, care este deschisă pentru turiști, și una în satul Viscri din județul Brașov. Casa din Viscri servește și ca sediu pentru Fundația Prințul de Wales, unde funcționează un Centru de Pregătire care de beneficiază de ucenici, meșteri artizani, studenți și arhitecți din întreaga țară.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: