Redactia.ro
Home » Știri » Ce soluție inedită a găsit primarul din Făgăraș pentru a scăpa de urși. Localnicii sunt furioși

Ce soluție inedită a găsit primarul din Făgăraș pentru a scăpa de urși. Localnicii sunt furioși

Ce soluție inedită a găsit primarul din Făgăraș pentru a scăpa de urși.

Ce soluție a găsit primarul din Făgăraș pentru a scăpa de urși. Localnicii din Făgăraș sunt revoltați după ce primarul a găsit o soluție inedită pentru a scăpa de urșii care-i terorizează pe oameni. Edilul a decis să elimine pubelele și să-i oblige pe cetățeni să atârne pungile de gunoi în copaci.

Ce soluție a găsit primarul din Făgăraș pentru a scăpa de urși. Localnicii sunt furioși

Ce soluție a găsit primarul din Făgăraș pentru a scăpa de urși. În ultima perioadă, tot mai mulți urși coboară în satele de lângă pădure pentru a se hrăni. Mai mulți români atacați au câștigat procesele cu Ministerul Mediului, instanțele obligând instituția să le plătească daune. În Făgăraș, edilul a găsit o soluție inedită pentru a scăpa de animalele sălbatice. Acesta a decis să elimine pubelele și să oblige oamenii să pună pungile de gunoi în copac. Mai mult, cine nu respectă această decizie, va primi o amendă de până la 1000 de lei.

Desigur, localnicii din zonă nu sunt de acord cu această soluție, și spun că pungile de gunoi vor fi momeală pentru urși. „Pungile de gunoi vor fi momeală pentru urşi. La noi în cartier au mai fost urşi să vedeţi câţi vor mai veni. Nu suntem de acord cu acest proiect, mai ales că ne obligă să scoatem gunoiul de la 6.00 la 8.00. Cu ce am greşit să avem astfel de pomi de crăciun ornaţi cu pungi de gunoi sub geamurile locuinţelor. Genială idee, ne bagă pe gât un proiect cu care nu suntem de acord. Aşa ceva nu este posibil’’ au spus locatarii din Făgăraş.

Decizia a fost luată după ce o comisie formată la Primăria Făgăraș, avizată de primar, a fost cea care a întocmit ,Regulamentul privind gestiunea deşeurilor în Făgăraş”, fiind inclus și proiectul pilor referitor la atârnarea sacilor de gunoi în rasteluri.

  • 1000-2500 lei- sancţiuni pentru persoane juridice pentru nerespectarea programului şi a frecvenţei de colectare
  • 500-1000 lei, amenzi pentru populaţie pentru nerespectarea programului de colectare, sustragerea deşeurilor din recipiente, utilizarea altor echipamente în afara celor strict alocate, depunerea echipamentelor saci/pubele mari în alte recipiente de precolectare.

Ce se va întâmpla dacă persoanele care nu respectă regulamentul nu pot fi identificate

Conform regulamentului, dacă persoanele care încalcă noua decizie, nu vor fi identificate, costurile de colectare, curățare și refacerea mediului și transport sunt suportate de Municipiul Făgăraș prin suplimentarea costurilor pe factura din luna următoare. „Noi o să ştim al cui este sacul cu deşeuri prin cititoarele achiziţionate şi astfel ne asigurăm că se face selecţia corectă. Se doreşte să se reducă cantitatea de gunoi care se transportă la Braşov. Toată lumea trebuie să respecte aceste reguli’’ a spus directorul Poliţiei Locale, Lucian Petri.

Salco Serv SA se va ocupa de ridicarea deșeurilor în baza Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice din Făgăraș prin încredințarea directă nr. 5053/5.03.2008, a HCL 80/2021, HCL 118/26.04.2021 și a Actului adițional nr. 9/2021.

Potrivit regulamentului, ridicarea gunoiului se realizează cu:

  • 1 autocompactoare pentru deşeuri reziduale, biodegradabile,
  • 1 autospecială
  • ersonal: 1 şofer/operator scanner, 2 muncitori/manipulator
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: