Redactia.ro
Home » Știri » Ce sporuri SCANDALOASE mai încasează angajaţii de la stat. Cum a ajuns scrisul la calculator periculos pentru sănătate

Ce sporuri SCANDALOASE mai încasează angajaţii de la stat. Cum a ajuns scrisul la calculator periculos pentru sănătate

calculator

Se pare că și scrisul la calculator îi solicită foarte mult pe bugetari, motiv pentru care s-a solicitat bani în plus la salariu. Potrivit explicațiilor DSP Bacău, scrisul la computer solicită articulațiile şi oboseşte degetele.

Sporul, care este de 12,5%, se acordă angajatilor din Direcția de Sănătate Bacău, dar şi din altele din judeţ.

Spor de 12,5% pentru scrisul la calculator

Şi poliţia locala primeşte sporul după ce DSP a dat justificarea revoltătoare. Au făcut o evaluare la Poliția locală și au constatat că agenții fac febră musculară la degete din cauza tastaturii.

Prefectul județului, Lucian Bogdănel, a aflat de această situație și a cerut o listă cu toate instituțiile care beneficiază de astfel de sporuri aberante.

„Problema este modul în care se certifică condițiile vătămătoare care declanșează acordarea acestor sporuri. Refuz să cred că tastatura unui calculator sau ecranul unui laptop sunt de natură să pericliteze sănătatea unui funcționar public”, a spus acesta, la Antena 3 CNN.

Scrisul la calculator solicită articulațiile şi oboseşte degetele

În decursul anului 2022, DSP Bacău a emis nu mai puțin de 251 de buletine de expertiză, pentru 76 de instituții din județul Bacău și Neamț. Pe baza acestora, mii de angajați la stat primesc sporuri la salarii pentru că stau în fața calculatorului sau stau pe scaun. Sporurile în aceste cazuri ajung la 2.000 de lei pe lună.

Nu există un temei legal pentru acordarea sporului de lucru la calculator, potrivit lege5.ro. Sporul de lucru la calculator, respectiv 15% din salariul de baza brut nu constituie un drept fundamental al omului în nici o reglementare naționala sau internațională și nu trebuie confundat cu dreptul la o remunerație rezonabilă în raport de valoarea muncii depuse.

Spor pentru munca la calculator, spor de toxicitate, spor pentru „uzura prematură a organismului”, dar și spor pentru praf sunt câteva dintre beneficiile salariale pe care le primesc bugetarii. În cazul unora, aceste sporuri le aduc mii de lei în plus, lunar, la salariu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: