Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce spun preoții despre credincioșii ce merg sa petreacă după slujba de Înviere. Este sau nu păcat să faci asta

Ce spun preoții despre credincioșii ce merg sa petreacă după slujba de Înviere. Este sau nu păcat să faci asta

Lidia Fecioru ne învață ce să facem în noaptea de Înviere când bat clopotele pentru a atrage bunăstarea

În fiecare an, sărbătoarea de Paște aduce cu sine nu doar aspecte religioase, ci și tradiții și obiceiuri care definesc modul în care oamenii își petrec această zi specială. În anul 2024, în București, contrastul dintre spiritualitatea slujbei și atmosfera vibrantă a Centrului Vechi a generat o serie de întrebări cu privire la modul în care tinerii își petrec noaptea de Înviere.

Ce spun preoții despre „clubăreala” de după slujba de Înviere

În București, noaptea de Înviere din anul 2024 a fost marcată de un contrast evident între solemnitatea slujbei religioase și atmosfera de petrecere din Centrul Vechi. După ce enoriașii au participat la slujba de la Biserica Sfântul Mihai și Gavril, unii dintre ei, împreună cu preoții și călugărițele, au pornit pe străzile pline de localuri și terase. În timp ce toaca bătea ritmic, mulțimea din cluburi era surprinsă de prezența lor neașteptată, unii chiar filmând acest moment deosebit.

Unii tineri s-au apropiat pentru a lua parte la ritualul luării Luminii Sfinte, combinând astfel credința cu dorința de petrecere. Cu toate acestea, în ciuda contrastului dintre spiritualitate și distracție, unii se întreabă dacă este corect să petreci după ce ai participat la Înviere. Preotul Vasile Ioana a oferit o perspectivă asupra acestei dileme, evidențiind că bucuria după slujbă este acceptabilă, atât timp cât nu se ajunge la excese și abuzuri.

„Nu este o problemă clubul în sine, este o problemă ce faci acolo”

Preotul a subliniat importanța manifestării bucuriei în cadrul întâlnirii cu prietenii, însă a avertizat că excesele nu sunt permise. Consumul moderat de alcool și distracția sănătoasă sunt considerate acceptabile, însă excesele și comportamentele nepotrivite sunt în contradicție cu principiile morale. Astfel, prezența în cluburi după slujba de Înviere nu este considerată o problemă în sine, ci mai degrabă ceea ce faci acolo și în ce măsură respecți valorile și învățăturile religioase.

„Îl mărturisesc pe Dumnezeu ca izvorul binelui și spun Hristos a Înviat! Adică fac o mărturisire de credință și după aceea tânărul își manifestă bucuria altfel. Dacă tu te duci acolo cu bucurie, te întâlnești cu prietenii, bei un shot, două, trei, maxim, este ok!Dacă bei 20 de shoturi și mai faci și altceva, nu mai e ok. Nu este o problemă clubul în sine, este o problemă ce faci acolo.”, a spus preotul Vasile Ioana.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: