Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă în Sănătate

Ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă în Sănătate

Ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă în Sănătate

Iată ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă în Sănătate, asemenea celei din Educație, care durează deja de 10 zile. Rafila susține că a avut un dialog cu liderii sindicatelor din Sănătate, iar colaborarea cu aceștia este „extrem de bună”.

Ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă în Sănătate

Alexandru Rafila exclude varianta unei greve în domeniul Sănătății.

„Nu cred că în Sănătate va fi vorba de o grevă. Nu ne dorim așa ceva. Abordarea noastră este responsabilă, în limitele legii. Cred că lucrul ăsta e cel care contează, alături de transparență, onestitate și bună credință în dialog”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

„Ne-am înțeles asupra majorității punctelor. Avem răspunsuri pozitive începând cu ocuparea posturilor în sistemul de sănătate, continând cu semnarea contractului colectiv de muncă, continuând cu tichetele pentru vacanță, inclusiv ne gândim să vedem cum putem să eliminăm anumite inechități în acordarea unor sporuri… Oricum, problemele nu pot fi rezolvate toate acum. Au înțeles, cred, colegii de la sindicate.

Deschiderea la Ministerul Sănătății a fost permanentă. Avem chiar o relație de colaborare extrem de bună. A fost și fundamentată că acest contract colectiv de muncă care a fost finalizat l-am făcut împreună în câteva luni… Probabil că a fost cel mai rapid finalizat contract colectiv de muncă. Ne mai trebuie ordonanță de urgență legată de numărul de zile de concediu care să fie similar cu cel din forma veche. Cred că e dreptul fiecăruia să protesteze, au multe revendicări care sunt justificate, dar care nu se pot rezolva toate o dată. O să avem o nouă lege a salarizării, iar acest lucru s-a discutat ieri (marți – n.r.)- eliminarea unor discrepanțe care există în actuala lege a salarizării. Lucrurile sunt clare”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: