Redactia.ro
Home » Știri » Ce studii au „fraţii Dedeman”. Dragoș și Adrian Păval au mers la şcoală datorită sacrificiului părinţilor

Ce studii au „fraţii Dedeman”. Dragoș și Adrian Păval au mers la şcoală datorită sacrificiului părinţilor

fratii dedeman

Conform topului Forbes, șase români se numără printre cei mai bogați oameni ai planetei. Ion Țiriac și Frații Dedeman, Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl, sunt singurii miliardari români cărora le-a crescut averea.

Cel mai bogat român este Ion Țiriac, care are o avere de 2 miliarde de dolari. Averea acestuia a crescut cu 400 milioane de dolari față de anul trecut (1,6 miliarde de dolari). Astfel, Țiriac se află pe locul 1.516 în topul celor mai bogați oameni din lume.

„Fraţii Dedeman”, pe locul 2

Pe locul doi în topul românilor din Forbes se află Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari. El se află pe locul 1725 în topul general.

Lui Daniel Dineș (1804), fondatorul UIPath, i-a scăzut averea cu 1,3 miliarde de dolari și a ajuns la 1,6 miliarde de dolari.

Ion Stoica și Matei Zaharia (2259), fondatorii companiei de software DataBricks, urmează pe listă, cu o avere de avere de 1, 2 miliarde de dolari. Și averea acestora a scăzut, fiind în scădere cu 1,6 miliarde de dolari în 2022.

Ultimul pe listă este Adrian Pavăl, cu o avere de 1,1 mld. dolari. Acesta din urmă a „debutat” în clasamentul anual al Forbes SUA anul trecut, cu o avere de 1 mld. dolari.

Frații Pavăl au mers la Facultatea de Matematică

Dragoș, cel mai mare copil, a mers la liceul din Iași. Ulterior, a mers la Facultatea de Matematică din același oraș. La scurtă vreme după aceea, Adrian a ales să-i urmeze exemplul. Problema a fost că părinții, din puținul lor, nu au putut să le mai asigure studii superioare și celorlalți frați.

În 1992, Dragoş Pavăl a deschis la Bacău un magazin de 16 metri pătrați, intitulat Dedeman. Nu avea nicio legătură cu lanțul de bricolaj pe care îl au în prezent. La vânzare aveau diverse, de la gumă de mestecat, la papuci de casă.

Adrian a intrat şi el în afacere, cu suma de 10.000 de mărci, bani pe care a reușit să-i strângă după căderea regimului comunist, perioadă în care mulți români aduceau mărfuri din străinătate.

De aici, a început ascensiunea financiară a fraţilor Pavăl.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: