Redactia.ro
Home » Știri » Ce subvenții vor primi fermierii în 2024? Anunțul ministrului Agriculturii

Ce subvenții vor primi fermierii în 2024? Anunțul ministrului Agriculturii

Protest cu 5.000 de oameni, 100 de TIR-uri fără remorcă şi 100 de tractoare în centrul Capitalei. Nicuşor Dan le-a dat undă verde

În ultimele zile, fermierii din România au fost în centrul atenției, organizând proteste însoțite de transportatori pentru a atrage atenția asupra nevoii de sprijin în sectorul agricol. În acest context tensionat, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a venit cu vești importante cu privire la subvențiile acordate fermierilor în anul 2024. Iată detaliile!

Ce subvenții vor primi fermierii în 2024

Subvențiile pentru fermieri în 2024 au fost subiectul unei întâlniri productive între ministrul Agriculturii și asociațiile de fermieri. Potrivit declarațiilor lui Florin Barbu, subvențiile pentru campania agricolă din 2023 vor fi plătite până la finalul lunii martie 2024. Această veste vine ca un suflu de speranță pentru agricultorii care se bazează pe aceste subvenții pentru a-și menține afacerile agricole pe linia de plutire.

Anunțul ministrului Agriculturii

Una dintre informațiile cheie este că subvențiile pentru fermierii români în 2024 vor fi acordate în proporție de 95% de către APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), subordonată Ministerului Agriculturii, și instituția condusă de Florin Barbu. Acest lucru înseamnă că majoritatea fermierilor vor primi sprijin financiar, iar doar 5% dintre aceștia au întâmpinat dificultăți în procesul de documentare sau au avut suprapuneri de parcelă care necesită soluționare.

Florin Barbu a subliniat importanța deținerii documentelor justificative pentru valorificarea animalelor, fie că este vorba de vaci de lapte sau oi de lapte. Aceasta este o cerință esențială pentru ca fermierii să primească subvențiile cuvenite. Ministrul a reamintit că subvențiile se vor plăti în fiecare an până pe 31 martie și nu există motive de îngrijorare în acest sens.

Ministrul Agriculturii a adus, de asemenea, mulțumiri fermierilor care au dezvoltat sectorul ovin și caprin și a dezvăluit planurile pentru 2024. Astfel, sprijinul cuplat pentru acest sector agricol se va ridica la impresionanta sumă de 80 de milioane de euro. În plus, fermierii vor beneficia de încă 40 de milioane de euro prin ajutorul național tranzitoriu (ANT). Aceste măsuri vor contribui la consolidarea și dezvoltarea sectorului agricol ovin și caprin din România.

În ceea ce privește aspectele tehnice, Florin Barbu a anunțat că proiectul de 40 de milioane de euro pentru valorificarea și colectarea lânii a fost deblocat și că lucrările vor începe în luna martie. De asemenea, s-a discutat și despre sprijinirea activității de tuns a oilor, întrucât costurile au crescut semnificativ în ultimul timp.

Un alt aspect important menționat de ministrul Agriculturii este legat de acciza la motorină, care va fi suportată integral de către minister și în acest an. Valoarea ajutorului va fi ajustată pentru a reflecta corect necesitățile fermierilor.

Astfel, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a subliniat importanța dialogului și implicării fermierilor în soluționarea problemelor din sectorul agricol. Acesta a încurajat fermierii să lucreze în colaborare cu echipa tehnică din Ministerul Agriculturii pentru elaborarea unor acte normative eficiente și adecvate pentru dezvoltarea sectorului agricol. Astfel, se speră că protestele din ultimele zile vor fi înlocuite de dialog și soluții constructive în beneficiul agriculturii românești.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: