Redactia.ro
Home » Știri » Ce sunt, de fapt, luminile albastre care au fost filmate înaintea cutremurului devastator din Maroc? Explicația la care mulți nu se așteptau  VIDEO

Ce sunt, de fapt, luminile albastre care au fost filmate înaintea cutremurului devastator din Maroc? Explicația la care mulți nu se așteptau  VIDEO

GALERIE FOTO (3)

Ce sunt, de fapt, luminile albastre care au fost filmate înaintea cutremurului devastator din Maroc? Iată explicația științifică la care mulți nu se așteptau!

Ce sunt, de fapt, luminile albastre care au fost filmate înaintea cutremurului devastator din Maroc

Înregistrările de supraveghere care au surprins momentele dinaintea, în timpul și după tragicul cutremur din Maroc, care a luat în mod tragic, până acum, peste 2.700 de vieți, au arătat un fenomen luminos neobișnuit. Razele intrigante de lumină albastră din cer au fost surprinse de camerele de securitate în diferite părți ale Marocului, cu câteva minute înainte de puternicul cutremur.

Există, totuși, unele explicații științifice privind aceste lumini neexplicate!

Explicația științifică

Diverse fenomene luminoase pot însoți cutremurele, inclusiv forme neobișnuite de fulgere.

Spre deosebire de fulgerele obișnuite din timpul furtunilor, fulgerele cutremurului au originea la sol și se ridică spre nori, fiind declanșate de sarcini electrice asociate cu activitatea seismică din interiorul Pământului.

În plus, există surse artificiale de lumină, precum stâlpii electrici sau lampile, care contribuie la iluminarea din timpul cutremurelor.

„Cutremurul din Maroc s-a produs noaptea. Condiția pentru ca lumina cutremurului să fie observată de oameni și poate chiar înregistrată de camere ar fi relativ ridicată”, a fost citat geofizicianul Friedemann Freund de către Washington Post.

Cu toate acestea, termenul „luminile cutremurului” menționat de Friedemann se referă în mod specific la efectele luminoase generate de mișcarea plăcilor tectonice în timpul unui cutremur.

Aceste lumini pot apărea sub forma unor străluciri constante, a orbilor luminoși, a dungilor sau chiar a fulgerelor cu foi, potrivit United States Geological Survey.

Friedemann a mai spus pentru Washington Post că Pământul posedă conductivitate electrică. Deci, este conductivitatea electrică a Pământului responsabilă pentru „luminile cutremurului”?

În timpul unui cutremur, forțele seismice și tectonice deformează rocile și mineralele din crusta Pământului, permitând curgerea curentilor electrici. Aceste încărcături electrice acumulate la suprafața Pământului duc în cele din urmă la descărcări electrice, în care electronii cu sarcină pozitivă din rocile subpământene atrag particulele cu sarcină negativă din atmosfera superioară a Pământului, rezultând afișaje luminoase în atmosfera de deasupra.

Sursa foto: Captură ecran YouTube

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: