Redactia.ro
Home » Știri » Ce sunt scamele albe din peria de păr. Nu te-ai fi gândit că despre asta e vorba

Ce sunt scamele albe din peria de păr. Nu te-ai fi gândit că despre asta e vorba

Ce sunt scamele albe din peria de păr. Nu te-ai fi gândit că despre asta e vorba

Este foarte important să ne îngrijim părul și să fim atenți atunci când acesta nu mai arată bine. Podoaba capilară nu este deloc ușor de întreținut, mai ales dacă nu suntem pricepuți în acest sens. De exemplu, te-ai întrebat vreodată ce sunt scamele albe ce rămân în perie? Un detaliu care nu ar trebui ignorat.

Adevărul despre scamele albe din perie

Ce sunt, de fapt, “scamele albe” rămase pe peria de păr după ce te-ai pieptănat. Unii poate se gândeau că sunt resturi de păr, iar alții nici măcar nu le sesizează, deși nu ar trebui ignorate. Unii chiar se gândeau că ar fi mătreață, dar o creatoare de conținut de pe TikTok a dezvăluit cum stau, de fapt, lucrurile.

Jean Marsala, celebră pe TikTok, a explicat ce este puful alb care se regăsește pe perie după ce ți-ai descurcat părul. Videoclipul a fost un real succes și a adunat peste 3 milioane de vizualizări, semn că oamenii chiar au învățat ceva util. Astfel, de la ea aflăm că acele urme sunt niște reziduri, un amestec de celule moarte de piele și sebum. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns, după ce mulți au trăit cu o impresie greșită.

„De fapt, puful alb se formează din acele celule de piele moarte și sebum, la care se adaugă păr vechi și mătuit și chiar reziduuri de la diferitele produse cosmetic pe care le folosești.

Se formează astfel bacterii pe peria de păr și, de fiecare dată când te pieptăni, cantitatea acestora crește. În cazul în care nu știai asta deja, atunci acum sigur ai aflat”, a dezvăluit Jenn Marsala pe TikTok.

Cum alegi peria perfectă

Peria de păr este foarte importantă, un accesoriu nelipsit din viața femeilor. Este foarte important să alegem un model potrivit, care să nu ne distrugă deloc părul și să îl descurce așa cum trebuie. Există multe tipuri, dar specialiștii spun că nu toate sunt și bune pentru podoaba noastră capilară.

În câteva cuvinte, cele mai bune perii sunt cele din păr natural, care protejează și scalpul. Pieptănarea părului este o etapă de îngrijire importantă și nu ar trebui făcută prea des, mai ales dacă ai un păr creț. Dacă părul este drept, ușor de descurcat, îl poți aranja ori de câte ori vrei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: