Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce sunt umidificatoarele de cameră și la ce folosesc, de fapt. Când avem nevoie de ele ca să ne protejăm sănătatea

Ce sunt umidificatoarele de cameră și la ce folosesc, de fapt. Când avem nevoie de ele ca să ne protejăm sănătatea

Ce sunt umidificatoarele de cameră și la ce folosesc, de fapt. Când avem nevoie de ele ca să ne protejăm sănătatea

Umidificatoarele de aer sunt foarte folositoare, pentru că ele ne ajută să scăpăm de acele dureri din cauza aerului prea uscat din încăpere.

Ce sunt umidificatoarele de aer. Cum îți dai seama dacă ai nevoie de unul

Umidificatorul de aer este special conceput pentru a mări gradul de umiditate al aerului dintr-o cameră și să îl aducă la un nivel cât mai sănătos pentru organismul nostru. Iată tot ce trebuie să știi despre umidificatoare le de aer pentru cameră.

Există o mulțime de tipuri de umidificatoare de aer, fie ele pe bază de ultrasunete, de evaporare sau vaporizare. Tehnologia acestora diferă, dar în mare, efectul lor este același: ele eliberează vapori fini de apă în aerul din încăperea în care se află și consumă treptat apa pe care o are în rezervor.

Tocmai de aceea, umidificatoarele de aer necesită să fie umplute periodic și acest lucru depinde de timpul lor de funcționare.

Când ar trebui să folosim, de fapt, un umidificator

Așa cum am spus mai devreme, umidificatorul de aer este folosit când aerul uscat din cameră ne dăunează sănătății.

Trebuie să știm că atunci când aerul nu se încadrează în parametrii unei umidității de 40 % sau de 60 %, acestea devine prea uscat și efectele asupra organismului și stării noastre de sănătate se vor vedea rapid. Semnele că aerul din casa noastră este prea uscat și ne face rău sunt reprezentate de dureri de cap, uscarea mucoasei nazale, uscarea pielii de pe mâini, coate sau față sau chiar simptome de astm.

Tipuri de umidificatoare de aer. Ce avantaje are fiecare

Umidificatoare de aer cu ultrasunete

Umidificatoare de aer cu ultrasunete sunt acelea care folosesc oscilațiile ultrasonice de înaltă frecvență pentru a transforma apa în particule extrem de mici. Emite în aer vapori de apă sau aburi și aceștia sunt dirijați de un ventilator inclus în aparat. Acestea au avantajul că au și un filtru de îndepărtare a bacteriilor.

Umidificatoare de aer cu evaporare

Umidificatoarele de aer cu evaporare sunt acelea care captează aerul uscat și îl curăță, astfel încât să ajute la umidificarea din întreaga încăpere. Este de la sine înțeles că un umidificator cu evaporare este și un bun purificator.

Umidificatoare de aer cu vaporizare

Umidificatoare de aer cu vaporizare își fac treaba prin a fierbe apa și apoi răspândesc în aer aburi calzi. Aceștia sunt filtrați în așa fel încât să fie lipsiți de orice microb. Umidificatoarele de aer cu vaporizare sunt foarte bune pentru că nu trebuie să mai dezinfectezi apa folosită, ea fiind deja numai bună de folosit datorită acestei tehnologii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: