Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce tipuri de cuptoare pizza sunt cele mai profitabile pentru afacerea ta

Ce tipuri de cuptoare pizza sunt cele mai profitabile pentru afacerea ta

tipuri cuptoare de pizza

Pizza este un preparat cu specific italienesc ce nu lipseste din meniul niciunui restaurant. Pentru a prepara o pizza delicioasa pentru clientii restaurantului tau, ai nevoie de un un cuptor eficient. In felul acesta, vei obtine o pizza crocanta sau pufoasa in cel mai scurt timp posibil  si extrem de apreciata. Indiferent de specificul localului pe care il detii, este important sa alegi dintr-o serie de cuptoare pentru pizza profesionale de calitate superioara care sa iti aduca profit si clienti multumiti.

Principalele criterii pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te-ai decis asupra unui model de cuptor pizza sunt:

  • Spatiul disponibil;
  • Modul de functionare (electricitate, gaz sau lemne);
  • Utilitatile de care dispui in bucataria restaurantului.

Cuptor pizza electric

Un cuptor de pizza electric iti ofera posibilitatea de a controla precis temperatura, si astfel de ajuta sa obtii un aluat copt uniform. Acesta poate fi regasit in mai multe variante: rotativ, pe vatra sau tunel.

Cuptorul electric rotativ dispune de o viteza pentru incarcare si una pentru coacere. Prima viteza este folosita pentru incarcare, iar cea de-a doua pentru coacere. De asemenea, exista si un panou de control electronic, iar capacitatea unui astfel de cuptor este cuprinsa intre 3 si 14 pizza, in functie de dimensiunile cuptorului, dar si de marimea aluatului de pizza.

Cuptorul electric pe vatra dispune de un panou digital sau electronic, una sau mai multe camere de coacere si o capacitate considerabila pentru preparare.

Cuptorul electric tunel este de departe cel mai eficient deoarece nu este nevoie ca preparatul sa fie verificat in timpul coacerii. Asadar, bucatarului nu ii ramane decat sa stabileasca temperature optima, iar dupa cateva minute pizza va fi gata de savurat.

Cuptor pizza pe lemne

Cuptoarele pentru pizza pe lemne sunt printre cele mai apreciate deoarece au capacitatea de a intensfica gustul aromat al ingredientelor din component acesteia. Chiar daca este mai dificil de preparat intr-un cuptor de lemne, sunt urmati aceeasi pasi: obtinerea aluatului, adaugarea sosului, adaugarea ingredientelor si coacerea propriu-zisa. Singurul aspect care difera in privinta prepararii pizzei pe un cuptor cu lemne este modalitatea de aprindere a acestuia: apasarea butonului obisnuit  este inlocuita de aprinderea focului in cuptor.

Cuptor pizza pe gaz

Cuptorul de pizza pe gaz este renumit si apreciat datorita faptului ca in urma utilizarii acestuia, aluatul este copt uniform, iar gustul aroma teste intensificat, mai ales atunci cand exista mai multe tipuri de carne in continutul preparatului. La randul lor, cuptoarele de pizza pe gaz se impart in trei categorii: cu tunel, pe vatra (dispune doar de o camera cu rol de coacere si o capacitate cuprinsa intre 4-9 pizza) sau rotativ (dispune de doua sisteme de incalzire care functioneaza independent si care se afla intre spatiul rotativ si cupola).

Indiferent de alegerea pe care o vei face in privinta modului de functionare al cuptorului pentru pizza, vei obtine cu siguranta preparate delicioase. Gastroprofis iti pune la dispozitie o gama variata de cuptoare pizza profesionale pentru ca tu sa-ti surprinzi clientii si sa te bucuri de profit maximizat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: