Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să ai în casă de Sfinții Constantin și Elena dacă vrei să aduci norocul de partea ta

Ce trebuie să ai în casă de Sfinții Constantin și Elena dacă vrei să aduci norocul de partea ta

constantin si elena

De Sfinții Constantin și Elena, există câteva tradiții și obiceiuri specifice pe care le poți respecta pentru a avea noroc și spor în toate. Iată ce poți face pentru a atrage norocul de partea ta, dar și ce este indicat să nu faci pentru a nu avea ghinion!

Floarea care îți aduce norocul în casă de Sfinții Constantin și Elena

În această zi sfântă, se respectă o varietate de tradiții și obiceiuri străvechi. Se spune că dacă dorești ca tot anul să îți meargă bine, este important să urmezi aceste tradiții în mod riguros. Printre românii care își sărbătoresc ziua numelui, peste 110.000 sunt femei, iar peste 650.000 sunt bărbați.

Un obicei tradițional în ziua praznicului Sfinților Constantin și Elena este aducerea în casă a cel puțin trei bujori îmbobociți, ca simbol al liniștii în familie. Este recomandat să respectați acest obicei în ziua praznicului, pentru a aduce armonie în căminul vostru.

În zonele rurale, există un obicei numit „Sperietoarea vrăjitoarelor” menit să împiedice spiritele rele să fure sporul laptelui. Acest obicei constă în adunarea tuturor membrilor familiei în mijlocul gospodăriei, în jurul unui vas cu lapte. Cu linguri noi de lemn, aceștia bat în vasele în care de obicei se fierbe laptele, strigând în același timp pentru a speria vrăjitoarele care ar putea fura laptele.

Ce nu ai voie să faci de Sfinții Constantin și Elena

  • În ziua de 21 mai, se evită efectuarea lucrărilor în curți și gospodării, pentru a preveni distrugerea holdei și a strugurilor.
  • Este interzis să muncești în această zi, deoarece se crede că prin odihna de la muncile câmpului, recoltele vor fi protejate de atacul păsărilor.
  • Se spune că în ziua de 21 mai, când se sărbătoresc Sfinții Constantin și Elena, nu este recomandat să hrănești păsările cerului cu pâine, deoarece acest lucru ar putea risipi sporul casei. De asemenea, se evită distrugerea cuiburilor păsărilor care au pui, deoarece s-ar putea atrage necazuri în familie pe tot parcursul anului.
  • În ziua Sfinților Constantin și Elena, se respectă tradiția de a nu se spăla sau de a nu se lucra.
  • Potrivit tradiției transmise de bătrâni, în ziua Sfinților Constantin și Elena, este bine să eviți divorțul sau renunțarea la o prietenie, deoarece se crede că aceste acțiuni ar putea avea repercusiuni negative pe plan financiar sau sentimental pe durata vieții.

Sursă foto: Romania TV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: