Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să cumpere, de fapt, nașii de botez ai unui copil. Nașii de botez sunt considerați părinții spirituali ai celui mic

Ce trebuie să cumpere, de fapt, nașii de botez ai unui copil. Nașii de botez sunt considerați părinții spirituali ai celui mic

Dacă urmează să devii naş de botez, rolul tău este extrem de important. Botezul copilului este un moment unic din viața sa, iar în această zi sunt puși la loc de cinste și nașii copilului. Ce trebuie să cumpere nașii pentru botez și ce trebuie să facă pentru un botez reușit.

Cine poate boteza un copil

Orice persoană poate boteza un copil dacă este credincioasă și are o viață morală. Nașii de botez sunt considerați părinții spirituali ai copilului, cei care îl vor călăuzi, alături de părinți, în viață.

Nașii de botez, părinții spirituali ai celui mic

Nașii de botez vor îndruma finul/fina să crească ca un bun creștin în această lume. Totodată, trebuie să știți că la botez, nașele primesc în brațe băieții, iar nașii primesc fetele. Nașul care nu ține copilul va ține lumânarea de botez.

Botezul copilului. Ce trebuie să cumpere nașii pentru botez și ce rugăciuni trebuie să știe

Pentru ceremonia botezului ar fi indicat ca nașii să cunoască rugăciunea Crezul. Pentru biserică, nașii trebuie să cumpere câteva lumânări de ceară, o sticlă cu vin roșu – din care se va da copilului la împărtășanie, puțin ulei de măsline, un prosop, un săpun și o bucată de pânză de mir, pentru înfășat copilul scos din cristelniță. În anumite magazine pentru copii sunt comercializate trusouri pentru botez. Dacă nu le luați de acolo le puteți cumpăra pe rând.

Lumânarea pentru botez va fi cumpărată de nași. Tot ei sunt cei care plătesc suma datorată bisericii pentru implicarea spirituală. Sumele diferă de la o biserică la alta. Discutați dinainte pentru a nu avea anumite surprize.

Tot nașii vor fi cei care prind cruciulițele de botez la pieptul invitaților. Nașii mai pot cumpăra finului/finuței lor un set complet de hăinuțe și pantofiori pentru ziua botezului. Alegerile pot fi numai ale nașilor sau se pot sfătui cu părinții. Hainele se vor cumpăra și în funcție de vremea de afară.

Ce trebuie să facă nașii în biserică

Nu vă faceți griji dacă nu vă pricepeți, preotul vă va ghida ce anume trebuie să faci la această ceremonie. Dacă nu știți Crezul, preotul vă va pune să repetați după el sau să citiți dintr-o carte de rugăciuni. Slujba Botezului este compusă din Exorcism sau Lepădare și Botezul propriu-zis.

Prima parte ajută la ocrotirea și curățarea pruncului de influența duhurilor rele. De aceea, la slujbă preotul va dacă te lepezi de Satana și te unești cu Hristos.

În a doua parte a botezului, nașii dezbracă copilul sau ajută la dezbrăcarea sa, când le va spune preotul. Apoi, nașii vor da copilul acestuia pentru a fi botezat. După acest moment, nașul care a dat copilul îl va lua înapoi, în brațe, pe pânza albă de mir.

Pânza albă de mir, nefinistată și necusută, simbolizează veștmântul lui Hristos.Vor mai fi citite câteva rugăciuni, după care nașii și preotul vor merge la masa special amenajată pentru ca cel mic să fie uns cu Sfântul Mir și să-i fie tuns puțin din păr.

După acest moment, copilul poate fi îmbrăcat cu hăinuțele cele noi.

Botezul copilului. Copilul botezat nu va fi pupat de nimeni până a doua zi

Nimeni nu va mai săruta copilul până a doua zi, când are loc băița. După ce copilul a fost îmbrăcat va sta cu nașii și va aștepta să fie împărtășit.

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: