Redactia.ro
Home » Monden » Ce trebuie să facă Jador ca să-și recupereze banii furați de pe card, cu care altcineva a făcut cumpărături și s-a plimbat în vacanțe

Ce trebuie să facă Jador ca să-și recupereze banii furați de pe card, cu care altcineva a făcut cumpărături și s-a plimbat în vacanțe

Ce trebuie să facă Jador ca să-și recupereze banii furați de pe card, cu care altcineva a făcut cumpărături și s-a plimbat în vacanțe

Iată ce trebuie să facă Jador ca să-și recupereze banii furați de pe card, cu care altcineva a făcut cumpărături și s-a plimbat în vacanțe. Ce a declarat avocatul Adrian Cuculis, iar sfaturile lui sunt valabile pentru toți românii care au trecut sau vor trece prin astfel de situații nefericite.

Ce trebuie să facă Jador ca să-și recupereze banii furați de pe card, cu care altcineva a făcut cumpărături și s-a plimbat în vacanțe

Pe banii munciți ai lui Jador, altcineva a făcut cumpărături și s-a plimbat în vacanțe.

„Am fost furat de o sumă destul de mare pentru mine, o sumă pe care am acumulat-o într-un an de zile. A fost furată din contul meu. Persoana respectivă și-a făcut cumpărături, a fost în vacanțe cu cardul meu. Nu știu cum s-a întâmplat treaba asta, eu am făcut cumpărături online, și probabil cineva mi-a hack-uit contul bancar. Eu credeam că este o bancă sigură, mai sunt și austrieci. Mi-am făcut contul la ei acum patru ani de zile”, a povestit Jador.

Jador a decis deja să își închidă contul la acea bancă austriacă. Totuși, există o procedură bancară care îi poate ajuta pe clienții care au ajuns să fie victimele cardurilor clonate și ale banilor furați, potrivit avocatului Adrian Cuculis, care a făcut declarații, în exclusivitate, pentru Antena Stars.

Cazul lui Jador este deosebit pentru că este vorba despre o persoană publică și cam asta este tot, dar dacă vorbim despre carduri clonate, despre bani furați de pe conturile românilor și nu numai, boala asta este una destul de veche (…).

De foarte multe ori băncile, și mă refer la băncile serioase care se respectă, au implementate proceduri de restituire de îndată a sumelor de bani. În momentul în care ți-a fost clonat cardul, pur și simplu ai făcut plată la comerciant, ai fost plecat în străinătate și ai făcut o plată, de regulă actele copiatoare de date de pe card nu ai cum să le identifici și atunci nu ești tu de vină, iar banca în mod normal ar trebui să îți restituie acei bani.

Pentru a primi banii respectivi, banca ne obligă să depunem o sesizare penală în așa fel încât să se asigure că, ulterior, va exista și o urmărire penală și cei care ar putea să fie vinovați, dacă sunt găsiți, să aibă de unde să își recupereze banii la un anumit moment, dar de regulă cam rămâne în sarcina băncii situația aceasta.

Sursa: avocat Adrian Cuculis, la Antena Stars

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: