Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să facă românii care au primit facturi umflate? Premierul țării Nicolae Ciucă vine cu soluția

Ce trebuie să facă românii care au primit facturi umflate? Premierul țării Nicolae Ciucă vine cu soluția

Problemele cauzate de facturile la gaze și energie sunt acum pe masa Guvernului. Mai mult, premierul Nicolae Ciucă a anunțat ce trebuie să facă românii care au primit facturi umflate. Iată ce soluție a propus șeful Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că până vineri dorește ca Ordonanța de Urgență în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale să fie finalizată. Dar iată ce trebuie să facă românii care au primit facturi umflate, potrivit Nicolae Ciucă.

Ce trebuie să facă românii care au primit facturi umflate. Premierul Nicolae Ciucă vine cu soluția

”Am luat decizia ca toate facturile emise greşit să fie stornate şi retrimise, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi”, a explicat premierul Ciucă. Potrivit șefului de la Palatul Victoria este vorba de aproximativ un milion de facturi greşite.

„Impactul pentru cele două luni de zile va fi de aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai atras atenția premierul.

Potrivit ultimelor declarații făcute de Nicolae Ciucă, premierul a dat de înțeles că românii care au primit facturi umflate nu trebuie să plătească sumele, care trebuie recalculate.

„Din discuțiile pe care le-am avut, cifra a depășit un milion de facturi greșite. Ați văzut că a fost o serie întreagă de acțiuni în teritoriu, vom continua aceste acțiuni.

Și vreau să asigur toată populația că vom lua toate măsurile astfel încât să nu mai avem astfel de greșeli care să sperăm că nu sunt voit făcute. Pentru că oamenii nu au de ce să plătească greșelile altora.

În felul acesta, considerăm că ușa Guvernului este cât se poate de deschisă la dispoziția cetățeanului și folosim orice instrument de care dispunem”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni seara, citat de News.ro.

Anunțul făcut de Comandamentul pentru Energie ANPC

Comandamentul pentru Energie de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – ANPC a anunţat, în cursul zilei de luni, că a finalizat alte 22 de acţiuni de control la companii furnizoare de energie electrică şi gaze naturale către consumatorii casnici.

Au fost aplicate amenzi de 195.000 lei furnizorilor de energie, pentru „facturi defectuoase”, în întreaga ţară, arată Ministerul Economiei, dar fără a preciza despre ce companii e vorba.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: