Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce trebuie să faci dacă ai scăpat telefonul în apă. Trucurile care te ajută să îți salvezi dispozitivul

Ce trebuie să faci dacă ai scăpat telefonul în apă. Trucurile care te ajută să îți salvezi dispozitivul

Ce trebuie să faci dacă ai scăpat telefonul în apă. Trucurile care te ajută să îți salvezi dispozitivul

Cu toții am trecut, măcar o dată în viață, prin situația de a ne scăpa telefonul în apă. Deși unele sunt rezistente la apă, există situații în care această funcție nu mai merge nici la cele special realizate în acest sens. Ei bine, nu te panica dacă ți se întâmplă să uzi dispozitivul, pentru că există soluții la care putem recurge pentru a-l salva.

Cum salvezi un telefon ud

Există situații în care poți scăpa telefonul în apă sau îl uzi în alte moduri. Chiar dacă majoritatea producătorilor îți promit acum că dispozitivele sunt rezistente la apă, mai sunt situații în care această funcție nu funcționează. De exemplu, dacă a suferit schimbări, reparații anterioare, nu mai poate fi băgat în apă, iar un accident îi poate fi fatal dacă nu știm să acționăm.

Vezi și: Cum să cureți covorul în doar 20 de minute. Secretul dezvăluit de femeile din Turcia

În primul rând, un telefon udat trebuie să fie imediat stins. De asemenea, bateria, cartela SIM și cardurile SD trebuie scoase, pentru că în acest fel nu se vor mai uda celelalte componente și riscul ca acesta să se strice este mai scăzut.

Imediat după ce scapi telefonul în apă, ar trebui să îl ștergi cu mare atenție. Alege un prosop care să nu zgârie materialele sau să lase reziduuri și care să fie foarte absorbant. NU te gândi să folosești un feon, pentru că acesta doar împinge apa și căldura emisă poate dăuna. Optează pentru un dispozitiv care să absoarbă apa și nu pune telefonul la încărcat până nu este uscat complet.

Trucuri utile pentru un telefon intrat la apă

Cu toții am auzit de trucul cu orez, despre care există o mulțime de mituri. Se pare că este adevărat, dar nu funcționează în orice situație, mai ales dacă situația este prea avansată. Dacă vrei să îți încerci norocul, pune telefonul mobil într-un recipient care conține o cantitate mare de orez și lasă-l acolo între 24 și 48 de ore, fără să îl aprinzi în acest interval.

Mai există un truc super interesant, despre care nu mulți au auzit până acum. După uscarea propriu-zisă, poți pune telefonul într-un recipient plin cu pachețele de silica-gel. Acestea se găsesc atât la magazin, dar cu siguranță vei da de ele prin cutiile pantofilor, unde vânzătorii le pun pentru a combate umezeala.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: