Redactia.ro
Home » Știri » Ce urmează dacă va fi confirmat al 26-lea caz de coronavirus. Anunțul autorităților

Ce urmează dacă va fi confirmat al 26-lea caz de coronavirus. Anunțul autorităților

coronavirus

Confirmarea unui nou caz de coronavirus va duce la al doilea scenariu al epidemiei. Măsurile care vor fi luate vor fi mai restrictive.

Astfel, dacă va fi confirmat cel de-al 26-lea bolnav cu această infecție, autoritățile vor lua măsuri suplimentare, a anunțat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Conform informațiilor autorităților, primul scenariu implică între 0 și 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

În prezent, în România sunt 25 de bolnavi de coronavirus, motiv pentru care apariția unui singur nou caz va duce la declanșarea unui al doilea scenariu.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru.

Potrivit bilanțului Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus), scrie Mediafax. Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Cine sunt cei 8 pacienți confirmați cu coronavirus marți după amiază

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți după amiază 8 noi cazuri de infectare cu coronavirus, toate cazurile fiind în Capitală, la persoane care au avut contact cu bărbatul de 60 de ani internat la spitalul Dimitrie Gerota (pacientul 17) sau care au călătorit în Israel, Germania sau Marea Britanie.

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.

2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.

4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: