Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 124 de ani. Ce origine avea

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la 124 de ani. Ce origine avea

Francisca Susano, cunoscută sub numele de Lola Iska, a murit luni seară la casa ei din Filipine. Guvernul orașului ei natal Kabankalan, din Negros Occidental, a confirmat știrea pe rețelele de socializare.

Cine era Francisca Susano

Oficialii spun că supercentenarul a fost ultima persoană supraviețuitoare din lume, născută în secolul al XIX-lea. Documentele spun că ea s-a născut pe 11 septembrie 1897 – cu un an înainte ca spaniolii să renunțe la domnia din Filipine. A fost în același an în care a fost inventată cupa de înghețată și Marconi a trimis prima transmisie radio peste mare. Cauza morții Lolei nu a fost încă stabilită, a declarat ofițerul de informații publice al orașului, Jake Carlyne Gonzales, pentru CNN Filipine. Va fi testată pentru Covid, dar nu se crede că a avut simptome ale bolii, spune thesun.co.uk.

Vârsta record a Lolei – cu doi ani mai mult decât cea mai în vârstă din lume – a fost confirmată de oficialii locali. Dar ea a murit înainte ca afirmația să fie verificată independent. În septembrie, Guinness World Records încă examina documentele necesare pentru ca ea să fie declarată oficial cea mai în vârstă persoană din lume.

„Cu tristețe în inimă am primit vestea că iubita noastră Lola Francisca Susano a murit devreme în această seară de luni, 22 noiembrie. Lola Iska este considerată cea mai în vârstă persoană din Negros Occidental și din Filipine.Declarația ei oficială de cea mai în vârstă persoană din lume la 124 de ani este în prezent validată de Guinness World Records.

Primarul Pedro Zayco, Jr., viceprimarul Raul Rivera și toți oficialii orașului, precum și toți locuitorii orașului Kabankalan condolează și se roagă alături de familia Lolei Iska în perioada lor de doliu. Lola Iska va rămâne mereu ca inspirație și mândrie.„, a fost mesajul publicat de autoritățile locale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: