Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai bătrână persoană, o călugăriță din Franța care se menține cu vin și ciocolată! Președintele Franței i-a trimis o scrisoare de ziua ei

Cea mai bătrână persoană, o călugăriță din Franța care se menține cu vin și ciocolată! Președintele Franței i-a trimis o scrisoare de ziua ei

O călugăriță în vârstă de 118 ani care trăiește într-un azil din sudul Franței a devenit cea mai bătrână persoană în viață din lume, potrivit Guinness World Records.

Sora André bate două recorduri! Este, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță în viață din lume și cea mai bătrână călugăriță din toate timpurile.

Femeia s-a născut sub numele de Lucile Randon la 11 februarie 1904, însă oamenii o cunosc drept sora André. Ea și-a dedicat cea mai mare parte a vieții sale serviciului religios. Înainte de a deveni călugăriță catolică, sora André a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai târziu a petrecut 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni la un spital.

Sora André locuiește în apropiere de orașul francez Toulon. Ea este, de asemenea, cea mai bătrână supraviețuitoare a Covid-19 din lume. În declarația Guinness World Records se precizează că a fost testată pozitiv pentru virus la începutul anului 2021. S-a recuperat complet în trei săptămâni, chiar înainte de a împlini 117 ani.

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez RMC Story, sora André a părut să se simtă ciudat în legătură cu faptul că a devenit noua cea mai bătrână persoană în viață.

„Simt că mi-ar fi mai bine în rai, dar bunul Dumnezeu nu mă vrea încă”, a spus ea, numind titlul o „onoare tristă”.

Cu toate acestea, spune că se bucură de răsfățul familiei.

Sora André bea vin și mănâncă ciocolată în fiecare zi

Sora André se bucură în fiecare zi de un pahar de vin și de ciocolată, a confirmat marți pentru CNN azilul ei, Résidence Catherine Labouré.

La începutul anului acestuia, călugărița a împlinit 118 ani. A primit cadou un bilet scris de mână chiar de la președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta este al 18-lea președinte francez din timpul vieții ei, potrivit unui tweet de la azilul de bătrâni. De asemenea, au existat 10 papi diferiți care au prezidat Biserica Catolică de când s-a născut ea.

Sora André a devenit cea mai bătrână din lume în urma decesului lui Kane Tanaka. Aceasta era o femeie japoneză certificată anterior ca fiind cea mai bătrână persoană din lume. Bătrâna a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată aparține tot unei franțuzoaice. Născută la 21 februarie 1875, Jeanne Louise Calment a trăit 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: