Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai delicioasă rețetă de gem de gutui. Cum îl prezervi un timp mai lung

Cea mai delicioasă rețetă de gem de gutui. Cum îl prezervi un timp mai lung

Gem de gutui

Toamnă este sezonul în car se coc gutuile, unele dintre cele maia preciate fructe. Nu sunt neapărat pe placul oricui în starea lor din natură, pentru că sunt destul de tari și greu de mâncat, dar cu siguranță gemul din aceste fructe nu poate fi refuzat!

Rețetă gem de gutui. Nu o vei mai schimba

Iată cum poți prepara cel mai bun gem de gutui, care să te facă să te lingi pe degete de fiecare dată. Nu ai nevoie de multe ingrediente, ci doar de puțină îndemânare cu cuțitul și răbdare, pentru că gemului îi ia ceva timă să se facă.

Pentru această rețetă, ai nevoie de:

1,5 kg gutui;

O lămâie;

750 g zahăr;

½ baton de vanilie;

2-3 cuișoare sau scorțișoară

Cum se face cel mai bun gem de gutui

Pentru început, trebuie să speli gutuile și să le tai. Nu trebuie să lași deoparte coaja, așa că nu îți face griji pentru ea. Apoi, le punem într-un litru de apă rece cu niște zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea,  deoarece ne dorim un gem aspectuos, nu numai bun la gust.

Punem vasul cu gutuile într-o oală destul de încăpătoare, pe foc, pentreu zece minute, după ce începe să fiarbă. Apoi, strecurăm zeama, pentru că în acest caz avem nevoie doar de fructe.

Totuși, nu o aruncați, pentru că aceasta este bună pentru rețeta de jeleu de gutui.

După acest pas, punem gutuile înapoi în vas și adăugăm și 100 ml de zahăr. Totul se pune din nou pe foc și se amestecă treptat.

Lăsăm întreaga compoziție la fiert, până când amestectul nostru începe să scadă. Gemul trebuie să fiarbă cel mul 30 de minute pentru a fi gata, pentru că amestecul va scădea suficient de mult cât să avem consistența dorită. Când este gata, punem în borcane sterilizate și le lăsăm în cămara, pentru a ține până la iarnă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: