Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prăjitura fără coacere. Rețeta cu blat de biscuiți și lămâie

Prăjitura fără coacere. Rețeta cu blat de biscuiți și lămâie

Prăjitura fără coacere. Rețeta cu blat de biscuiți și lămâie

Prăjitura cu blat de biscuiți și lămâie este unul dintre deserturile cele mai ușoare și rapide. Ingredientele acestei prăjituri care nu necesită coacere sunt simple, accesibile oricui. Iată de ce ai nevoie pentru a savura o prăjitură numai bună pentru anotimpul călduros.

Prăjitura fără coacere. Rețeta cu blat de biscuiți și lămâie

Ingrediente blat. Vei avea nevoie de 36 de biscuiți din comerț (simpli, de preferat), 200 ml lapte condensate și 150 de g de ciocolată cu alune.

Ingrediente cremă. Pentru cremă vei avea nevoie de 120 ml de zeamă de lămâie, 200 ml lapte condensat, 180 de g unt cu multă grăsime, 2 linguri făină, 1 linguriță amidon alimentar, 7 linguri zahăr, 1 praf de sare și 1 pliculeț de zahăr vanilat.

Ingrediente glazură. Pentru glazură vei folosi doar 350 de g de ciocolată de menaj (fie albă, fie neagră) și 2 linguri de ulei.

Mod de preparare prăjitura cu blat subțire și lămâie

Pentru început vei prepara blatul. Vei amesteca 200 ml de lapte condensat cu ciocolată ruptă în bucățele, pe foc, până se topește ciocolata. După ce s-a topit, oprești focul și lași să se răcească. În paralel, vei rupe biscuiții în bucățele, ca mai apoi să-i pui peste amestecul de mai sus. Se amestecă suficient pentru a incorpora biscuiții. Pasul 2 constă în punerea amestecului obținut într-o tavă 31×12,5 cm. Formezi un blat și îl lași până se răcește și devine consistent.

Crema. Vei pune într-o crăticioară laptele condensat, zahărul, sucul de lămâie, făina, amidonul și zahărul vanilat. Le amesteci până se face o cremă omogenă. După ce crema s-a format, se lasă să se răcească. Peste compoziție vom adaugă untul ținut la temperatura camerei și se mixează totul. Crema se toarnă peste blatul de mai sus.

Glazura se face din topirea ciocolatei într-un bol metalic deasupra unei oale cu apă fierbinte. Peste ciocolată se pun cele 2 linguri de ulei și se amestecă până se obține o cremă fină. Amestecul obținut se toarnă peste crema de mai sus. Se lasă totul la rece și se savurează. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: