Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară prăjitura deșteaptă sau inteligentă. Rețeta cea mai simplă pentru începători

Cum se prepară prăjitura deșteaptă sau inteligentă. Rețeta cea mai simplă pentru începători

Cum se prepară prăjitura deșteaptă sau inteligentă. Rețeta cea mai simplă pentru începători

Pentru mulți, aceasta este prăjitura cu gust de copilărie, pe care mamele le-o făceau într-o zi de duminică însorită. Pentru alții, însă, e o descoperire recentă, pe care ar îndrăzni să o prepare chiar și ei. Ei bine, rețeta acestei prăjituri inteligente este pentru ambele categorii de oameni. Iată, așadar, cum se prepară prăjitura deșteaptă sau inteligentă.

Ingrediente pentru prăjitura deșteaptă sau inteligentă

Rețeta este una simplă, cu ingrediente comune, pe care le poți găsi la orice magazin. Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti prăjitura deșteaptă sau inteligentă: 10 ouă, 250 g de unt, 250 g de făină albă, 250 g de zahăr, 1 l de lapte, un praf de sare, coaja de la o lămâie, o esență de vanilie.

Cum se prepară prăjitura inteligentă ori deșteaptă. Rețeta simplă pentru începători

  • Primul pas e de a separa gălenușurile de albușuri. Astfel, într-un bol separat vom bate gălbenușurile cu un praf de sare, până se vor face spumă, apoi le lăsăm să se odihnească.
  • Între timp, batem și albușurile până obținem o spumă tare. Ulterior, le vom lăsa și pe acestea deoparte și ne vom întoarce la gălbenușuri. Peste gălbenușuri vom adăuga zahărul și vom amesteca cu un tel ori cu un mixer până se va obține o cremă fină, iar zahărul se va topi.
  • Peste amestecul cu gălbenușuri vom turna laptele, puțin câte puțin, vanilia și lămâia. După ce se omogenizează compoziția, vom adauga și făina. La sfârșit, se va obține o compoziție lichidă, fără cocoloașe.
  • Următorul pas constă în incorporarea albușurilor. Se adaugă câte puțin și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă, fără a agita compoziția foarte tare. Compoziția finală se va turna într-o tavă tapetată anterior cu unt. Compoziția e suficientă pentru o tavă rotundă cu diametrul de 32 de cm ori pentru una dreptunghiulară, 32×25.
  • Compoziția trebuie să stea la cuptor 40-50 de minute. Atenție! În primele 30 de minute nu e recomandat să se deschidă ușa cuptorului. Odată coaptă, se scoate și se lasă la răcit. recomandarea e ca prăjitura să stea chiar 2-3 ore la frigider înainte de consum. Gustul prăjiturii inteligente va fi cu siguranță desăvârșit!
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini