Redactia.ro
Home » Stil de viață » Desertul dulce-acrișor care te va încânta. Prăjitura Favorit – rețetă

Desertul dulce-acrișor care te va încânta. Prăjitura Favorit – rețetă

Desertul dulce-acrișor care te va încânta. Prăjitura Favorit - rețetă

Prăjitura Favorit – rețetă simplă și delicioasă. Este o prăjitură cu vișine și foietaj care, pur și simplu, place tuturor. Cum poți să faci această rețetă de prăjitură favorit astfel încât să îți iasă perfect!

Are o textură crocantă, cu un gust dulce-acrișor, o cremă fină de vanilie, cu vișine gustoase. Este un desert simplu de pregătit, dar atât de bun, că zici că e luat de la cofetărie!

Prăjitura Favorit – ingrediente

600 grame de aluat de foietaj
4 gălbenușuri de ou
1 esență de vanilie
70 grame făină
70 grame amidon
300 ml lapte
100 grame unt
150 ml smântână
300 grame zahăr tos
1 lingură de zahăr pudră
30 ml apă
500 grame vișine, proaspete sau congelate.

Prăjitura Favorit – mod de preparare

Lasă aluatul foietaj să se decongeleze. Apoi începe să pregătești crema.

Mizează smântâna cu lingura de zahăr pudră până când se întărește. Las-o la frigier timp de 10-15 minute. Pune într-o cratiță gălbenușurile, făina și 50 grame de amidon. Pune și laptele, vanilia și amestecă bine. Adăugați și 150 grame de zahrăr tos, restul laptelui și pune cratița pe foc mic. Amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe și să se topească zahorul. Când are consistența unei budinci, se ia de pe foc. După ce se răcește timp de 10 minute, pune și untul, apoi amestecă bine. Se lasă să se răcească complet.

Între timp, revenim la foietaj, pe care îl împărţim în două. În tavă, punem una dintre foile de aluat şi coacem timp de 10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius. Nu trebuie să fie coaptă complet.

După ce s-au răcit ambele creme, se amestecă (cea de smântână, cu cea de gălbenușuri), se amestecă împreună.

Vișinele se pun într-o crăticioară, cu apa și restul de zahăr. Se fierbe la foc mic până când se înmoaie vișinele. Peste ele se pune restul de 20 de grame de amidon. Se amestecă bine și se lasă sosul să se ingroașe.

Peste foietajul care a stat la cuptor se pune crema de vanilie, iar deasupra se pune siropul de vișine. Peste ele se formează un grilaj din fâșii de foietaj tăiate egal. Se coace totul aproximativ 20 de minute, până când aluatul se rumenit complet.

Se servește rece! Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini