Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețete de prăjituri gata în 10 minute. Cele mai simple dulciuri preparate în casă

Rețete de prăjituri gata în 10 minute. Cele mai simple dulciuri preparate în casă

Rețete de prăjituri gata în 10 minute

Rețete de prăjituri rapide. Le poți pregăti în doar 10 minute și sunt savuroase. Încearcă una din următoarele rețete: cheesecake fără coacere, frigănele, tiramisu, crumble. Iată cât de simplu se pregătesc.

Rețete de prăjituri gata în 10 minute. Cheesecake cu căpșuni

De ce ai nevoie: 300-400 grame de biscuți, 150 grame unt topit, 600 grame cremă de brânză, 500 ml frișcă lichidă, 100 ml apă, 100 ml lapte, 150 grame zahăr pudră, 3 plicrui de gelatină, o esență de vanilie, 500 grame de căpșuni.

Cum se prepară: se zdrobesc bine biscuiții și se amestecă cu untul topit, apoi se așează pe fundul tăvii. Amestecă apoi crema de brânză cu frișca lichidă și zahărul, mixând bine. Când devine ca o spumă, adaugă gelatina (doar două pliculețe!), hidratată în apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi adaugă și laptele ușor călduț. Această cremă se pune peste blatul de biscuți. Prepară și jeleul de fructe: pune într-o cratiță căpșunile tăiate mărunt și apă cât să le acopere. Încălzește bine, apoi pune și al treilea plic de gelatină, care a fost inițial hidatrat în apă. Dacă vrei să fie dulce, poți folosi și zahăr în acest jeleu. Pune jeleul peste crema de cheesecake și apoi ține prăjitura minimum 2 ore la frigider.

Frigănele. Un desert rapid și ieftin

Cu siguranță aceasta e cea mai rapidă rețetă, alături de delicioasele clătite! Pâine prăjită în ou, pentru a refolosi pâinea veche, sub forma unui desert foarte bun.

De ce ai nevoie: pâine feliat (4-5 felii), 2 ouă, 200 ml lapte, un praf de sare, 100 ml ulei

Preparare: Se sparg ouăle într-o farfurie mai adâncă, se bat bine, ca pentru omletă, se pune un praf de sare, apoi laptele și se amestecă totul. Se încinge uleiul în tigaie. Pâinea se înmoaie în amestecul de ou cu lapte, apoi se prăjește în uleiul încins, la foc mediu. Când s-au rumenit pe o parte, se întorc pe cealaltă, apoi se scot pe șervețele de hârtie, puse pe farfurie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Desert în 10 minute – Tiramisu cu căpșuni

Ingrediente: 300 grame mascarpone, 200 grame frișcă, 100 grame zahăr, 200 grame căpșuni, 200 grame pișcoturi, cafea espresso.

Cum se prepară acest tiramisu rapid: Într-un bol, pune zahărul, frișca, crema mascarpone și se amestecă cu mixerul. Căpșunile se spală și se taie în jumătați sau sferturi. Se pregătesc 12 pahare sau cupe de desert. Se pun căpșunile pe fund, apoi un strat de cremă. Pișcoturile se înmoaie în cafea și o parte din ele se pun peste cremă. Peste pișcoturi, se mai așează un strat de cremă. La final, se ornează cu restul de căpșuni. Desertul se păstrează la rece până la servire.

Crumble cu fructe. Rețetp de prăjitură gata în 10 minute

Îți ia doar 10 minute să pregătești prajitura, apoi se coace pentru aproximativ 40 de minute, după care poate fi servită.

Ai nevoie de: 100 grame de fulgi de ovăz, 50 grame de zahăr, 3 linguri de făină, 1/2 linguriță de scorțișoară și 100 de grame de unt, pentru aluat. Pentru umplutura de fructe, poți folosi prune, căpșuni, fructe de pădure, acestea sunt cele mai folosite fructe. Folosește 700 grame de prune, 200 grame de zahăr, 2 linguri de amidon și zeama și coaja de la o lămâie.

Taie fructele felii și amestecă-le, într-un vas de copt, cu zahăr, amidon, coaja și zeama de lămîie. Separat, amestecă făina cu fulgii de ovăz, zahărul și scorțișoara. Untul trebuie să fie foarte rece, îl tai cubulețe mici și îl pui peste ingredientele uscate. Acest aluat se presară peste fructele așezate în vasul de copt. Dacă dorești, poți presăra și puțină scorțișoară. Ține la cuptor timp de 40-45 de minute, până se rumenește frumos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: