Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă simplă pentru clătite. Care este ingredientul cheie de care nu trebuie să uiți

Rețetă simplă pentru clătite. Care este ingredientul cheie de care nu trebuie să uiți

Rețetă simplă pentru clătite. Care este ingredientul cheie de care nu trebuie să uiți

Rețetă simplă pentru clătite. Care este ingredientul cheie de care nu trebuie să uiți. Fără el clătitele nu vor ieși pufoase și se vor întări după ce se răcesc.

Clătitele reprezintă desertul cel mai comun. Când ai poftă de ceva dulce făcut în casă clătitele sunt o opțiune rapidă. Cu doar câteva ingrediente poți face cele mai savuroase clătite pe care le-ai mâncat vreodată.

Ingrediente:

– 3 ouă
– 300 grame făină albă 000
– 300 ml lapte
– 250-300 ml lapte sau apă minerală
– 1 praf de sare
– 2 lingurițe de zahăr
– esență de rom sau vanilie și zahar vanilat după gust, pentru aromă
– ulei pentru prăjit.

Apa minerală sau laptele sunt ingredientul minune. Se pot înlocui și cu apă, însă nu vor ieși la fel de pufoase.

Mod de preparare

Se pun într-un bol ouăle cu zahăr, paful de sare și toate esențele pe care le doriți pentru aromă. Se bat bine cu un tel. Se adaugă făină cernută în straturi. Se amestecă cu grijă fără a forma cocoloașe. Treptat se pune și prima porțiune din lapte. Amestecați compoziția cu un mixer, cu grijă și continuați să puneți lapte și făină până când compoziția este gata de prăjit. Pentru verificare aveți nevoie de un polonic, iar compoziția nu trebuie să fie prea groasă (să curgă greu din polonic, dar nici prea apoasă). Un mic truc pentru a nu se prinde clătitele sau pentru a nu pune prea mult ulei în tigaie ar fi să ungeți tigaia cu un șervețel îmbibat în ulei după fiecare clătită.

Mod de servire

După ce le-ați terminat le puteți împacheta în diferite forme: fie rulate, fie sub forma de triunghi, fie cum vă doriți voi. Acest tip de clătite este stilul clasic. Le puteți umple cu orice tip de gem, dulceață, brânză sărată rasă și zahăr, ciocolată și fructe.

Poftă bună!