Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de clătite

Cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de clătite

Cea mai simplă și cea mai bună rețetă de clătite. Modul de preparare este simplu, însă clătitele vor ieși gustoase și pufoase.

Clătitele reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de clătite rapidă și simplă, dar în același timp, foarte gustoasă.

Ingrediente

1l lapte
5 oua
300 g faina
2 linguri de zahar
1 lingurita de sare
2 linguri de apa
3 linguri de ulei

Citește și: Dieta Rina: Dieta de 90 de zile care te ajută să slăbești până la 20 kg

Rețetă de clătite – Mod de preparare

Ia un vas suficient de încăpător și sparge în el cele 5 ouă. Adaugă apoi peste ele o linguriță de sare și două linguri de zahăr. Folosește un tel pentru a amesteca în compoziție foarte bine până când aceasta se va omogeniza.

Următorul pas este să adaugi în bol făina. Ai grijă să pui câte puțin din cantitatea totală. În așa fel vei evita formarea cocoloașelor. Ai grijă să amesteci în vas mereu. La un moment dat compoziția ta va deveni foarte consistentă și foarte groasă.

După ce ai terminat de încorporat toată făina, va trebui să faci la fel și cu laptele, adică să adaugi câte puțin din el și să amesteci mereu pentru o compoziție cât mai omogenă.

Acum este momentul să completezi aluatul cu uleiul și cu apa. Dacă ai respectat toți pașii cu strictețe ar trebui să obții un amestec omogen, fără colocoașe, lichid și chiar mătăsos.

Cei care preferă clătitele mai groase pot lăsa aluatul pentru jumătate de oră la rece în frigider să se „odihnească”. Dacă însă îți plac cele subțiri atunci trebuie să le pregătești imediat ce e gata compoziția.

Pentru a obține cele mai aspectuoase clătite vei avea neapărată nevoie de o tigaie specială sau cel puțin de una foarte bună, care să nu lipească. Încinge tigaia și apoi dă cu puțin unt sau ulei pe ea, dar fără să faci exces.

Toarnă aluatul în tigaia ținută în aer folosind un polonic sau o cană. Rotește tigaia pentru a uniformiza aluatul. Ai grijă ca focul să fie moderat, altfel riști să ai clătite crude sau arse.

Apoi întoarce clătitele. Vei observa ca sunt gata după ce se rumenesc la margini. Le poți unge cu orice îți dorești și le poți mânca imediat.

Loading...