Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai periculoasă băutură pentru organism. Este favorita multora și ne îmbătrânește prematur

Cea mai periculoasă băutură pentru organism. Este favorita multora și ne îmbătrânește prematur

bauturi

Fiecare dintre noi încearcă să facă tot ce îi stă în putință pentru a avea un stil de viață cât mai echilibrat, însă acest lucru nu este întotdeauna ușor ținând cont că ritmul cotidian este unul alert. Nu mereu alegem cele mai sănătoase preparate sau băuturi. Specialiștii trag un semnal de alarmă și subliniază că ar trebui să evităm o anumită băutură dacă dorim să nu ne îmbolnăvim. Din păcate, mulți o consumă fără să-și dea seama de implicațiile nefaste pe care le are asupra organismului.

Cea mai periculoasă băutură pentru organism

Medicii nutriționiști subliniază că băuturile tip cola sunt cele mai nocive pentru organism. Conform unei cercetări din anul 2014, publicată în  „American Journal of Public Health‟, această băutură provoacă îmbătrânirea prematură la nivel celular, inclusiv la persoanele sănătoase, „indiferent de vârstă, rasă, venit sau nivel de educație‟. Potrivit specialiștilor, băuturile de tip cola te pot îmbătrâni cu cinci, până la opt ani,

Conform unui alt studiu, realizat în anul 2019, consumul băuturii de acest tip este asociat cu diabetul de tip 2 și cu boala arterială coronariană. Obiceiul de a consuma zilnic o astfel de băutură favorizează și bolile cardiovasculare, dar și riscul unui accident vascular cerebral, se arată într-un alt studiu, efectuat în California, Statele Unite ale Americii, relatează clickpentrufemei.ro. 

O alternativă sănătoasă pentru sucul acidulat ar putea fi reprezentată de limonada înduclită cu miere, nu cu zahăr. Desigur, această variantă nu pare să ne atragă prea mult, mai ales atunci când temperaturile din termometre sunt scăzute.

Băutura alcoolică pe care ar trebui să o evităm

De altfel, există și o băutură alcoolică care are efecte devastatoarea asupra organismului și favorizează apariția cirozei hepatice. Este vorba despre vodca în combinație cu sucurile de fructe. Whisky-ul, dar și lichiorul, se afla pe lista produselor pe care ar trebui să le consumați cât mai rar dacă doriți să aveți un stomac sănătos și să evitați problemele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: