Iată care este cea mai reușită rețetă de salată de boeuf de Crăciun. La ce să fii atent dacă folosești mazăre la conservă și alte sfaturi utile.
Cea mai reușită rețetă de salată de boeuf de Crăciun. La ce să fii atent dacă folosești mazăre la conservă
Salata de boeuf există în mai multe variante, iar ingredientele pot fi înlocuite unele cu altele cu ușurință. De exemplu, sunt mulți care nu pun carne de vită în ea, așa cum ar trebui și cum spune tradiția, ci carne de pui sau de curcan. Pe vremuri, gospodinele puneau inclusiv parizer pentru că altceva nu se găsea.
Iată o rețetă extrem de reușită și gustoasă și la ce să fiți atenți dacă folosiți mazăre la conservă.
Rețetă salată de boeuf de Crăciun
Ingrediente
- 8 morcovi
- 4 pătrunjei
- o țelină mică
- 3 cartofi
- 6 castraveți murați în saramură
- 150 de grame mazăre
- 500-600 de grame carne de vită
- sare (facultativ)
Pentru maioneza salatei de boeuf:
- două gălbenușuri fierte tari
- două gălbenușuri crude
- două linguri de muștar clasic
- 200 de mililitri de ulei de floarea soarelui
Pentru decorul salatei de boeuf:
- măsline
- felii de gogoșari murați în oțet
- morcovi fierți
- castraveți murați
- albuș de ou fiert
- frunze de mărar sau pătrunjel
Mod de preparare salată de boeuf de Crăciun
Primul pas important este să speli carnea de vită și să o cureți, după care se pune cu apă multă la foc iute. La răstimpuri, se ia spuma care se formează deasupra. Când carnea este fiartă, se strecoară și se lasă să se răcească, după care se taie foarte mărunt.
Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina) se curăță, se spală și se pun la fiert. Când sunt gata, se răcesc puțin, după care se taie mărunt. Cartofii se spală și se pun întregi, separat, la fiert. Când sunt gata fierți, se curăță de coji și se taie mărunt, dar asta după ce s-au răcit.
Important: mazărea, dacă e din conservă, se clătește în mai multe ape, pentru a face să dispară gustul conservantului, după care se lasă la scurs. Dacă mazărea este conservată, o fierbeți și apoi o lăsați la strecurat.
Castraveții murați se clătesc în apă rece, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie mărunt și se lasă în strecurătoare să se scurgă.
Se amestecă toate aceste ingrediente tăiate mărunt.
Separat, se prepară maioneza din ingredientele date. Cine vrea, poate adăuga câteva picături de zeamă de lămâie în ea.
Următorul pas este ca în amestecul de legume și carne să se adauge 3/4 din maioneză, se amestecă și se condimentează cu sare, după gust.
Salata se așează într-un platou sau un bol și se unge uniform cu maioneza rămasă. Se decorează după imaginația fiecăruia.