Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai simplă rețetă de slăbit. Ce să faci în timp ce mănânci

Cea mai simplă rețetă de slăbit. Ce să faci în timp ce mănânci

Cea mai simplă rețetă de slăbit. Ce să faci în timp ce mănânci, de fapt

Cea mai simplă rețetă de slăbit. Ce să faci, de fapt, în timp ce mănânci, potrivit Mihaelei Bilic. Numeroși români au reacționat în urma acestei postări făcute în mediul online de către medicul nutriționist.

Cea mai simplă rețetă de slăbit. Ce să faci în timp ce mănânci

Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei, este sfatul medicului Mihaelei Bilic, cea care oferă explicații amănunțite într-o postare pe Facebook.

Iată postarea acesteia, redată integral, care a adunat aproape 7 mii de aprecieri.

Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei💧
Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea.
Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrientilor și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide. Ce se întâmplă cu apa în stomac?
‼️ dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame
‼️ dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și crează un fel de “ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului și încetinește viteza lui de golire🥳
Dacă ați observat, exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat😳 Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mai puțină mâncare🤩
Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii.
În concluzie, rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă😛 Cat despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre…cu sau fără adaos de apă😎
Sursa: Facebook/Mihaela Bilic
Mai mulți români au lăsat comentarii în urma acestei postări.

„Eu chiar am observat de mai multă vreme ca, persoanele slabe, beau apa și înainte și in timpul mesei si după. In Italia, primul lucru care se pune pe masa e cana mare de apa si toti beau in timpul mesei foarte multă apa”, a scris o doamnă.

„Eu asa fac de cand sunt mica, desi adultii spuneau ca nu e bine sa bei apa in timpul mesei”, a menționat altcineva.

„Nu stiu ce sa cred… Sunteti singura nutritionista, dr., specialista, singura persoana care spune asta. Majoritatea spun ca abia dupa 20 de minute dupa ce am mancat putem bea lichide”, a scris o altă persoană mai sceptică.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: