Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Care este cea mai somnoroasă vietate din lume! Adoarme de 10.000 de ori pe zi, timp de 11 ore, iar motivul te va lăsa fără cuvinte

Care este cea mai somnoroasă vietate din lume! Adoarme de 10.000 de ori pe zi, timp de 11 ore, iar motivul te va lăsa fără cuvinte

GALERIE FOTO (2) Care este cea mai somnoroasă vietate din lume! Adoarme de 10.000 de ori pe zi, timp de 11 ore, iar motivul te va lăsa fără cuvinte

Iată care este cea mai somnoroasă vietate din lume! Adoarme de 10.000 de ori pe zi, timp de 11 ore! Motivul pentru care fac asta te va lăsa fără cuvinte!

Care este cea mai somnoroasă vietate din lume

Descoperirile recente ale cercetătorilor au adus la lumina un fenomen fascinant din lumea pinguinilor chinstrap, aceștia fiind recunoscuți drept cele mai somnoroase vietăți din lume. Cu un impresionant număr de 10.000 de episoadă de somn pe zi, acești pinguini au adoptat o strategie unică pentru a-și proteja cuiburile. Vom explora în acest articol motivele din spatele acestui comportament aparent neobișnuit și cum somnul fragmentat contribuie la supraviețuirea speciei.

Adoarme de 10.000 de ori pe zi, timp de 11 ore, iar motivul te va lăsa fără cuvinte

Studiile efectuate pe pinguinii chinstrap de pe Insula King George din Antarctica au dezvăluit că aceștia nu se odihnesc într-un mod obișnuit. Deși poate părea ciudat, păsările adorm de 10.000 de ori pe zi, dar pentru perioade extrem de scurte, doar 4 secunde fiecare. Acest comportament unic este esențial pentru supraviețuirea speciei, iar cercetătorii au descoperit că este strâns legat de nevoia de a-și supraveghea în permanență cuiburile.

Pinguinii chinstrap au ales somnul fragmentat pentru a-și proteja ouăle și puii de prădători. În timp ce aceștia reușesc să atingă un total de 11 ore de somn pe zi, nu cad niciodată într-un somn neîntrerupt. Acest mod de odihnă le permite să-și mențină vigilența și să răspundă rapid la orice amenințare la adresa cuiburilor lor.

Specialiștii afirmă că somnul la pinguinii chinstrap este mult mai complex decât s-ar putea crede inițial. Cercetătorul principal, Paul-Antoine Libourel de la Centrul de Cercetare în Neuroștiințe din Lyon, subliniază că capacitatea acestor păsări de a susține un somn atât de fragmentat este remarcabilă și depășește în multe privințe înțelegerea noastră actuală a somnului.

„Oamenii nu pot susține această stare, dar pinguinii o pot face.„Somnul este mult mai complex în diversitatea sa decât ceea ce citim în majoritatea manualelor”, a declarat cercetătorul principal, Paul-Antoine Libourel de la Centrul de Cercetare în Neuroștiințe din Lyon, relatează Cancan. 

Sursa foto: infoantarctica.com

Studiu detaliat

Oamenii de știință au efectuat studii intensive asupra pinguinilor chinstrap în sălbăticie, folosind tehnologii precum monitorizarea electroencefalogramei (EEG) și înregistrări video continue. Aceștia au identificat un fenomen numit „microsomn”, caracterizat prin activitatea cerebrală legată de somn și închiderea ochilor pentru perioade foarte scurte. Această somnolență este menținută pe întreaga durată a zilei, fapt ce demonstrează că pinguinii nu intră niciodată într-un somn profund.

„Somnul la pinguinii chinstrap a fost foarte fragmentat în toate condițiile și pozițiile de pe uscat. Microsomnul poate îndeplini cel puțin unele dintre funcțiile reparatoare ale somnului. Somnul se află în centrul comportamentului animalelor și este, de asemenea, supus unei presiuni selective. Cele mai multe cercetări privind somnul sunt efectuate pe șobolani, șoareci și oameni, dar lucrul pe alte specii ne arată în ce moment somnul este afectat de schimbările de mediu” , au scris cercetătorii în lucrarea publicată în revista Science, conform sursei citate. 

Sursa foto: infoantarctica.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: