Redactia.ro
Home » Știri » Singurul animal de pe Pământ care leșină atunci când este speriat. Nu, nu este vorba despre iepure!

Singurul animal de pe Pământ care leșină atunci când este speriat. Nu, nu este vorba despre iepure!

oposum

Animalele din lumea întreagă oferă adesea motive de uimire. Astăzi vom discuta despre un animăluț simpatic care este, însă foarte fricos și devine inconștient atunci când se sperie. Este de înălțimea unei pisici și nu știe deloc cum să se descurce atunci când se simte amenințat și este pus față în față cu un pericol, oricât de mic.

Singurul animal din lume care leșină atunci când este speriat. Nu, nu este vorba despre iepure!

Omul nu este singura ființă care poate leșina. Veți fi uimiți să aflați că există și un animal care poate avea această reacție la stimulii externi extremi. Dacă se sperie și este pus în fața unei situații pe care o percepe ca fiind o amenințare la existența sa, acest animal de mici dimenisiuni își pierde cunoștința.

Nu este vorba despre simpaticul iepure, ci de oposum, un animal care nu trăiește în pădurile din țara noastră, dar care este cunoscut pentru reacția pe care o are atunci când dă nas în nas cu pericolul.

Atunci când stimulii din exterior îi ridică nivelul de stres la un nivel extrem, oposumul ajunge la o stare de leșin. Nu se preface, ci chiar ajunge să-și piardă cunoștința de frică. Specialiștii în domeniul bilogiei susțin, însă, că reacția acestuia este, de fapt, un reflex care îi asigură supraviețuirea. Oposumul se asigură, fără să-și dea seama, că nu va deveni prânzul sau cina unui alt animal.

Oposumii fac parte din familia Didelphidae și sunt originari din America de Nord și America de Sud. Acești marsupiali se găsesc într-o varietate de habitate, de la păduri tropicale și umede, până la zonele semideșertice și suburbiile orașelor. Deși sunt mai frecvent întâlniți în zonele rurale și sălbatice, oposumii s-au adaptat și la mediile urbane.

Oposumii au trăsături speciale și sunt creaturi solitare

Oposumii sunt cunoscuți pentru trăsăturile lor unice. Ei au o coadă prehensilă, ceea ce înseamnă că pot folosi coada pentru a se agăța de ramuri și a se deplasa în copaci. De asemenea, au oase încrucișate în spate, ceea ce îi ajută să se deplaseze cu ușurință pe sol sau în copaci. Opozabilitatea degetelor de la picioarele din spate le permite să țină și să manipuleze obiecte cu o ușurință care ni s-ar putea părea incredibilă.

Oposumii sunt creaturi nocturne și solitare. Fiind omnivori, aceștia au o dietă variată, hrănindu-se cu fructe, insecte, rozătoare, plante și chiar cadavre. Cu toate acestea, sunt adesea considerați benefici pentru mediul înconjurător, deoarece se hrănesc cu dăunători și cu resturi alimentare, așadar au un joc activ în menținerea curățeniei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: