Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cea mai toxică legumă! Medicii avertizează: nu o mai consuma!

Cea mai toxică legumă! Medicii avertizează: nu o mai consuma!

Cea mai toxică legumă! Medicii avertizează: nu o mai consuma!

Despre fructe și legume se spune că sunt extrem de sănătoase și perfecte pentru orice dietă. Se pare, însă, că lucrurile nu stau deloc așa cum credem, pentru că specialiștii au descoperit o legumă extrem de periculoasă pentru sănătate. Este plină de substanțe toxice și ar fi mai bine să o evităm!

Cea mai periculoasă legumă

În ultima vreme, alimentația sănătoasă a devenit o provocare pentru mulți dintre noi, pe care prea puțini reușesc să o respecte. Chiar dacă specialiștii în nutriție ne recomandă să mâncăm mai multe fructe și legume, studiile recente arată că acestea ne pot face mai mult rău decât bine.

Vezi și: Cea mai periculoasă băutură pentru organism. Este favorita multora și ne îmbătrânește prematur

Conform specialiștilor, cea mai mare problemă a acestora este excesul de pesticide folosite de producători. Aceștia vor mai mult profit, fără să se gândească la sănătatea noastră. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară (ANSVSA) a efectuat mai multe teste pentru a verifica gradul de toxicitate al legumelor și fructelor de pe piața locală.

Astfel, testele au arătat că cele mai periculoase legume sunt cartofii,  fiind extrem de bogati în chimicale. Chiar dacă sunt o legumă foarte consumată, se pare că este cu adevărat toxică pentru organism. Conform analizelor realizate de specialiști, 98% dintre produsele testate conțineau cel puțin un pesticid.

Cel mai folosit pesticid la cartofi

Cel mai folosit pesticid dintre toate este și unul dintre cele mai periculoase: imazalilul. În urma analizelor s-a ajuns la concluzia că toți cartofii ar conține această substanță care, printre altele, dă rezistență mai mare acestor alimente. Imazalil (E233) este o substanță cancerigenă, cu care mulți comercianți acoperă coaja citricelor.

ANSVSA a concluzionat că cele mai nesigure fructe și legume pentru consum sunt: cartofi, căpșunele, merele, nectarinele, piersicile, țelina, strugurii, cireșele, spanacul, ardeiul gras, roșiile și castraveții. Pe de altă parte, alimentele cel mai puțin bogate în pesticide sunt: avocado, porumbul, ananasul, varza, mazărea, ceapa, sparanghelul, mango, papaya, kiwi, vinetele și pepenele. Astfel, pe acestea ar trebui să le consumăm mai mult.

Inspectorii ANSVSA recomandă tuturor românilor să spele foarte bine fructele și legumele și chiar să le curețe de coajă acolo unde este necesar, pentru a reduce cantitatea de pesticide ingerată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: