Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ceaiul care ajută la arderea grăsimilor în timp ce dormi. Trebuie să-l încerci dacă vrei să slăbești

Ceaiul care ajută la arderea grăsimilor în timp ce dormi. Trebuie să-l încerci dacă vrei să slăbești

Recent, cercetătorii de la Universitatea din Tsukuba din Japonia au identificat un ceai cu potențial semnificativ în procesul de slăbire, conform unui studiu realizat de echipa lor. Acest ceai se remarcă prin capacitatea sa de a crește temperatura corpului, fiind considerat un aliat valoros în dietele de slăbit. Iată despre ce este vorba!

Ceaiul care ajută la arderea grăsimilor

Conducătorul cercetării, Kumpei Tokuyama, a adus în discuție beneficiile ceaiului oolong în ceea ce privește arderea grăsimilor. El a subliniat faptul că ceaiul oolong, deși reprezintă doar 2% din ceaiurile produse la nivel mondial, conține aceiași compuși găsiți în ceaiul verde, dar în cantități mai mici. Cu toate acestea, ceaiul oolong pare a fi mai eficient în accelerarea metabolismului grăsimilor în comparație cu ceaiul verde, chiar și atunci când ambele băuturi conțin cantități similare de cofeină.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat că ceaiul conține compuși bioactivi care pot avea efecte benefice asupra sănătății noastre. Unul dintre acești compuși sunt polifenolii, care sunt antioxidanți puternici și care pot stimula arderea grăsimilor prin creșterea activității metabolice. Acești compuși sunt prezenți atât în ceaiul verde, cât și în ceaiul oolong, dar în concentrații diferite.

„Ştim că ceaiul conţine compuşi care stimulează metabolismul grăsimilor. Şi cel oolong, care reprezintă doar 2% din ceaiurile din lume, conţine aceiaşi compuşi găsiţi în ceaiul verde, în cantităţi mai mici. Dar ceaiul oolong pare a fi mai eficient în arderea grăsimilor decât ceaiul verde, chiar dacă ambele conţin cantităţi similare de cofeină”, spune conducătorul cercetării, Kumpei Tokuyama, relatează VIVA.

Ce efecte are ceaiul Oolong asupra organismului

Kumpei Tokuyama a subliniat că efectele stimulatoare ale ceaiului oolong asupra descompunerii grăsimilor,  în timpul somnului pot avea o relevanță reală în controlul greutății. Însă, pentru a înțelege pe deplin efectele pe termen lung ale ceaiului oolong asupra pierderii de grăsime corporală, este necesară realizarea unor studii pe o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, cercetătorul a menționat că intenționează să testeze efectele ceaiului oolong decofeinizat, astfel încât să poată distinge mai clar efectele cofeinei de alte componente prezente în ceai. Aceasta le va oferi o mai bună înțelegere a modului în care ceaiul oolong contribuie la descompunerea grăsimilor:

„Efectele stimulatoare ale ceaiului oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea o relevanţă reală pentru controlul greutăţii.

Dar, trebuie să înţelegem dacă efectele pe care le-am observat în studiul de două săptămâni au ca rezultat o pierdere reală de grăsime corporală pe o perioadă mai lungă. De asemenea, dorim să testăm ceaiul oolong decofeinizat, pentru a distinge mai bine efectele cofeinei de alte componente din ceai, ceea ce ne va ajuta să înţelegem exact cum ajută ceaiul oolong la descompunerea grăsimilor”, a mai adăugat acesta.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: