Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ceaiul de rozmarin are numeroase beneficii. Iată câteva dintre ele. Tu l-ai încercat?

Ceaiul de rozmarin are numeroase beneficii. Iată câteva dintre ele. Tu l-ai încercat?

Rozmarinul are o lungă istorie de utilizări culinare și aromatice, pe lângă aplicațiile din medicina tradițională pe bază de plante. Tufa de rozmarin ( Rosmarinus officinalis ) este originară din America de Sud și regiunea mediteraneană. Face parte din familia de plante Lamiaceae, împreună cu mentă, oregano, balsam de lămâie și busuioc. Iată care sunt beneficiile ceaiului de rozmarin.

Bogat în compuși antioxidanți

Activitatea antioxidantă și antiinflamatorie a rozmarinului este atribuită în mare măsură compușilor săi polifenolici precum acidul rosmarinic și acidul carnosic. Datorită capacității sale antioxidante, acidul rosmarinic este adesea utilizat ca conservant natural pentru a crește durata de valabilitate a alimentelor perisabile.

Ajută la scădearea zahărului din sânge

Studiile au arătat că compușii din ceaiul de rozmarin pot reduce glicemia, sugerând că rozmarinul ar putea avea aplicații potențiale pentru gestionarea nivelului ridicat de zahăr din sânge în rândul persoanelor cu diabet zaharat. Studiile indică faptul că acidul carnosic și acidul rosmarinic au efecte asemănătoare insulinei asupra zahărului din sânge, potrivit healthline.com.

Îmbunătățește starea de spirit și memoria

S-a demonstrat că inhalarea compușilor din rozmarin reduc anxietatea, stimulează starea de spirit și îmbunătățesc concentrarea și memoria. Atât mirosul, cât și consumul de ceai de rozmarin pot oferi aceste beneficii, dar sunt necesare mai multe cercetări. Extractul de rozmarin poate îmbunătăți starea de spirit, promovând un echilibru sănătos al bacteriilor intestinale și reducând inflamația din hipocampus, partea creierului asociată cu emoțiile, învățarea și amintirile.

Poate sprijini sănătatea creierului

Cercetările la animale sugerează că rozmarinul poate sprijini chiar recuperarea din afecțiuni care pot duce la leziuni ale creierului, cum ar fi un accident vascular cerebral. Compușii din ceaiul de rozmarin vă pot proteja sănătatea creierului – atât de leziuni, cât și de afectarea îmbătrânirii și a bolilor neurodegenerative.

Ajută la îmbunătățirea vederii

Ceaiul de rozmarin poate conține compuși care vă pot ajuta să vă protejați vederea pe măsură ce îmbătrâniți, încetinind progresia și severitatea bolilor, cum ar fi cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă. Rețineți că majoritatea studiilor privind rozmarinul și sănătatea ochilor au folosit extracte concentrate, ceea ce face dificilă determinarea efectului pe care îl poate avea ceaiul de rozmarin, precum și cât de mult ar trebui să beți pentru a profita de aceste beneficii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: