Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ceaiul ține departe cariile și bolile, ne ajută să slăbim, dar ne și prelungește viața. Tot ce trebuie să știi 

Ceaiul ține departe cariile și bolile, ne ajută să slăbim, dar ne și prelungește viața. Tot ce trebuie să știi 

Iată cele mai importante beneficii ale ceaiului!

Ceaiul ține departe cariile. Tot ce trebuie să știi

Studiile arată că ceaiul poate ajuta la prevenirea cariilor prin reducerea bacteriilor și a acidului care cauzează carii produs în gură. Atât ceaiul verde, cât și cel negru conțin, de asemenea, fluor care poate ajuta la prevenirea cariilor dentare. Folosirea apei fluorurate de la robinet în ceaiul dumneavoastră poate adăuga la fluorul pe care îl obțineți cu fiecare înghițitură.

Ceaiul are, de asemenea, polifenoli, micronutrienți din alimentele pe bază de plante, care vă pot ajuta să evitați inflamațiile și bolile gingivale. Iar un studiu a arătat că consumul de ceai verde poate chiar să ajute la combaterea respirației urât mirositoare prin reducerea compușilor de sulf din gură.

Dincolo de beneficiile pentru sănătatea dumneavoastră orală, ceaiul – în special ceaiul verde – poate fi excelent pentru întregul dumneavoastră organism.

Ceaiul este bogat în antioxidanți, care sunt legați de reducerea riscului de boli și afecțiuni, inclusiv boli de inimă și diabet. Cercetările arată chiar că ceaiul verde poate ajuta la încetinirea creșterii anumitor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului oral.

Consumul de ceai poate fi o completare plăcută la o dietă sănătoasă generală care include cereale integrale, pește, fructe și legume. Trebuie doar să aveți în vedere că:

  • Ceaiul vă poate păta dinții, deoarece conține tanin, substanța gălbuie sau maronie care se găsește în plante și care dă culoarea ceaiului. Spălatul pe dinți sau clătirea gurii după ce ați băut ceai poate ajuta la reducerea petelor.
  • Adăugarea excesului de lămâie, zahăr sau miere în ceaiul fierbinte sau rece poate, de asemenea, să vă erodeze dinții și să vă facă mai predispus la carii. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, ceaiul neîndulcit sau fără zahăr este cel mai indicat.

Ceaiul ne prelungește viața

Obiceiul zilnic de a bea ceai ar putea ajuta la o viață mai lungă și mai sănătoasă, în special dacă beți două cești sau mai mult, sugerează un studiu publicat pe 29 august în Annals of Internal Medicine.

Cercetătorii de la National Institutes of Health au analizat date de la aproape 500.000 de locuitori din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, pentru a compara obiceiurile legate de ceai cu ratele de mortalitate din toate cauzele.

Ei au descoperit că persoanele care beau cel puțin două cești de ceai negru pe zi aveau cu 9-13% mai puține șanse de a muri pe parcursul a aproximativ 11 ani de urmărire decât colegii lor care nu beau ceai. Consumul mai mare de ceai a fost, de asemenea, legat de un risc mai mic de boli de inimă sau de accident vascular cerebral.

Beneficiile s-au menținut chiar și în cazul băutorilor de ceai care au adăugat lapte, zahăr sau ambele la prepararea lor zilnică, potrivit datelor.

Poate ceaiul să vă ajute să pierdeți în greutate?

O ceașcă de ceai nu are șanse să vă facă să intrați din nou în blugii dvs. subțiri, dar unele cercetări sugerează că ceaiul vă poate ajuta să pierdeți din greutate atunci când îl asociați cu o dietă rațională și exerciții fizice. Și luați în considerare acest lucru: Dacă schimbați cafeaua cu lapte, de dimineață, cu o ceașcă de ceai cu lămâie, veți reduce aproape 300 de calorii din totalul zilnic.

Ceaiurile pot stimula metabolismul și vă ajută organismul să descompună mai repede grăsimile. Iar cofeina din multe ceaiuri crește consumul de energie, determinându-vă corpul să ardă mai multe calorii. Acești doi compuși lucrează probabil cel mai bine împreună pentru orice pierdere în greutate care poate apărea.

Odată ce ați slăbit, ceaiul v-ar putea ajuta să vă mențineți greutatea, prevenind încetinirea metabolismului, care este obișnuită după ce ați pierdut câteva kilograme.

 

Sursa foto: senchateabar.com

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: