Redactia.ro
Home » Știri » Ceaiurile care ajută la curățarea ficatului. Cu siguranță și tu le ai în bucătărie

Ceaiurile care ajută la curățarea ficatului. Cu siguranță și tu le ai în bucătărie

dieta ficat gras

Fiecare dintre noi își dorește să trăiască cât mai mult și să nu se confrunte cu probleme de sănătate. Stresul, alimentația dezordonată, odihna insuficientă, toate afectează în mod negativ starea noastră. Ficatul se încarcă de toxine și pot apărea boli cât se poate de serioase. Iată ce poți bea pentru a-ți proteja ficatul!

Ceaiurile care ajută la detoxifierea ficatului

Ficatul se încarcă cu toxine și se poate îmbolnăvi. Există, totuși, mai multe ceaiuri care pot contribui la curățarea celulelor hepatice. Este indicat să consumați ceaiuri care conțin ciulinul de lapte, care ajută la refacerea membranelor celulelor hepatice.

De asemenea, este indicată și păpădia, care stimulează producția de bilă și întărește activitatea tuturor organelor digestive. Medicii recomandă și trifoiul medicinal, care ajută la reînnoirea celulelor hepatice.

Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii, antispastice, calmante și previne insuficiența hepatică. Păpădia, curăță sângele, precum și rinichii, vezica biliară și ficatul. Menta curăță ficatul de toxinele produse în timpul activității glandelor și este o plantă pe care o puteți folosi cu încredere în prepararea ceaiurilor.

Ce fructe poți consuma dacă ai probleme cu ficatul

Grepfruitul este deosebit de bogat în antioxidanți, vitamina C, vitamina A, fibre și potasiu și reprezintă un sprijin important pentru imunitate, pentru digestie și pentru ficat.

Substanța amăruie pe care o conține acest fruct, pe nume naringenina, ajută în timpul digestiei și accelerează transformarea grăsimilor în energie. Astfel, ficatul ajunge să metabolizeze mai bine substanțele grase. Recomandat este să consumați acest fruct la aproximativ 30 de minute după masă.

Avocado este un fruct care conține numeroase grăsimi bune. Grăsimile bune pe care le conțin acest fruct contribuie la topirea celor rele, aflate spre exemplu în carnea de porc. Așadar, avocadoul ajută ficatul să funcționeze optim.

Afinele se numără printre fructele cele mai bogate în antioxidanți. Acest fruct ajută la eliminarea grăsimilor și zaharurilor toxice pentru ficat. Sunt fructe esențiale în dieta persoanelor care au ficatul gras sau care au alte boli care afectează în mod direct buna funcționare a ficatului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: