Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ceapa poate preveni anumite tipuri de cancer. Ce trebuie să știi înainte să o consumi

Ceapa poate preveni anumite tipuri de cancer. Ce trebuie să știi înainte să o consumi

Mâncați ceapă cât de des puteți! Previne crizele de inimă, stimulează rinichii și ficatul, calmează sistemul nervos

Ceapa poate preveni anumite tipuri de cancer, susțin oamenii de știință din domeniu, dar iată ce trebuie să știi înainte pentru că nu oricine o poate consuma constant.

Ceapa poate preveni anumite tipuri de cancer. Ce trebuie să știi înainte să o consumi

Consumul constant de ceapă are numeroase beneficii, așa cum are și consumul de usturoi. Te ajută să combați viermii intestinali, împiedică înmulțirea microbiană, reduce nivelul durerilor, fluidizează sângele, stimulează sistemul nervos, ajută la buna funcționare a prostatei și poate ajuta chiar și la prevenirea apariției cancerului.

O echipă de cercetători din Italia a descoperit că persoanele cu o dieta bogată în ceapă, usturoi și alte legume din genul Allium au un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer decât cei care le evită, potrivit sfatulmedicului.ro. Datele au arătat faptul că pacienții cu cancer au consumat 0-14 portii de ceapă pe săptămână, pe când persoanele sănătoase au consumat 0-22 porții de ceapă pe săptămână. Totodată, riscul de aparitie a cancerului colorectal, laringian si ovarian pare a fi mai scăzut la cei care au un consum moderat de ceapă, potrivit studiului.

Ceapa poate trata acneea, adenomul de prostată, afecțiunile inimii, ale rinichilor, ale ochilor, astenia, bronșita, ateroscleroza, durerile reumatice și de stomac, îmbătrânirea prematură, infecțiile urinare, litiaza renală, laringita, migrenele, negii, nevralgiile, nevroza, obezitatea, pancreatita, surmenajul, varicele sau chiar și tumorile maligne, potrivit click.ro.

Cei care au probleme cu inima pot pune o ceapă la cuptor, coace-o, apoi pune-o pe tălpi. Pentru astenie, cei mai curajoși pot bea câte două lingurițe de suc de ceapă, cu jumătate de oră înainte de masă.

Cine nu ar trebui să consume ceapă

Totuși, dacă te numeri printre persoanele cărora consumul de ceapă le provoacă probleme cu stomacul, redu doza sau evită complet această legumă. Ceapa poate agrava simptomele IBS – Sindromul colonului iritabil, o tulburare funcţională a tubului digestiv care se caracterizează prin balonare, dureri abdominale, crampe, gaze, slăbiciune generalizată și mișcări intestinale anormale care variază de la constipație la diaree.

Ceapa, dar și usturoiul au un conținut ridicat de FODMAP – carbohidrați cu lanț scurt nedigerabili și absorbiți lent, care provoacă disconfort persoanelor cu colon iritabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: